Home Nieuws Skikleding houdt je warm en droog in de winter

Skikleding houdt je warm en droog in de winter

0
Skikleding houdt je warm en droog in de winter
skikleding houdt je warm en droog in de winter

Al te vaak gaan we als skiër of snowboarder totaal verkeerd gekleed de vaak gure weersomstandigheden tegemoet. De juiste skikleding houdt je warm en droog in de winter. Met dat ‘verkeerd gekleed’ bedoelen we geen foute kleurencombinaties of een outfit die de normen van shopaholics en fashioniasta’s niet waardig is. Nee, veel wintersporters trekken lukraak maar wat kledij over elkaar aan, in de hoop zo warm en droog te blijven. Dat het anders kan – of liever moet – mag duidelijk wezen.

Skikleding houdt je warm en droog in de winter

Het laagjessysteem is reeds lange tijd de meest geschikte manier van skikleding op wintersport. Elke laagje heeft zijn eigen functie en afhankelijk van de weersomstandigheden kies je voor meer of minder isolerende laagjes. Bijkomend voordeel is dat je snel een laagje kan uit- of aantrekken. Tijdens de ISPO komen de nieuwste trends jaarlijks weer aan bod.


Thermisch ondergoed vormt de basis van de eerste laag, die is bedoeld om je heerlijk warm te houden. Het laagje daarboven is extra isolatie. Doel van dat laagje is dat je het snel kan uittrekken of aandoen wanneer de weersomstandigheden daarom vragen. De buitenste laag – de zogenaamde hardshell – moet je beschermen tegen sneeuw of regen en wind.

In onze productpagina’s krijg je een erg ruim beeld van wat er momenteel op de markt aanwezig is. Product gevonden dat je interesseert? Klik dan door naar onze store locator en vind de winkel die jouw product in het gamma heeft.

 
Skikleding houdt je warm en droog in de winter in drie lagen:

Thermisch ondergoed – de eerste laag.

Isolatie – de tweede laag.

Hardshells – de buitenste laag.