Home Nieuws De tien meest gelezen artikels dit seizoen

De tien meest gelezen artikels dit seizoen

0
De tien meest gelezen artikels dit seizoen
Carveski op perfecte pistes

Langzaam maar zeker loopt het wintersportseizoen ten einde. Skigebieden sluiten, temperaturen stijgen, sneeuw wordt schaarser.

Tijd voor een terugblik op afgelopen seizoen. Dat doen we aan hand van de tien meest gelezen artikels op onze site.
Leesvoer voor de zomermaanden, om toch in winterstemming te blijven.


Bootfitting voor iedereen

Wie het schoentje past, trekke het aan. Toch? Wel, bij skischoenen ligt dat vaak anders. Brede, holle of kromme voeten… Voor velen zijn skischoenen op maat de beste optie om goed geschoeid op de latten te staan. Voor ervaren skiërs zorgt bootfitting dan weer voor nog meer controle. Onze voeten zijn absoluut uniek. De sneeuwcondities mogen dan perfect lijken, de pistes zalig onderhouden en onze skitechniek op punt, als we pijn aan de voeten hebben, is de skivakantie gedoemd te mislukken. Skischoenen zijn dus cruciaal in het hele proces. We gingen langs bij Strolz, Stoked en Sportina.

Bootfitting voor iedereen.
Bootfitting voor iedereen.

Lees Wintersportgids online

Lees je graag digitaal? Bekijk nu WintersportGids online. Lekker handig onderweg of om gewoon even de tijd te doden.Dan is er goed nieuws. Alle artikels uit de meest recente WintersportGids staan netjes online. Neus even door de inhoudstafel en klik op jouw favoriete artikel. Bovenaan elk artikel staat een knop waarmee je naar het vorige of volgende artikel gaat.

Lees WintersportGids Online
Lees WintersportGids Online

Skileraressenkalender Val Gardena

Goede doelen moeten steeds gesteund worden. Dat dachten de skileraressen van Val Gardena ook. Zij hebben het hart op de juiste plaats en kwamen op de proppen met hun kalender. Opbrengst van de kalender gaat naar een instituut in Bolzano dat zich bezig houdt met onderzoek naar leukemie. Een goed doel geruggensteund door mooie foto’s, prima toch.

Val Gardena Maart
Val Gardena Maart

Kies jouw perfecte ski

Een traditionele ski, camberski, full rocker-ski, pisterocker, frontrocker, tail rocker? Weet jij wat sidecut, radius en waist eigenlijk zijn? Hoe kies je jouw perfecte ski. De ski-industrie komt elk jaar met een resem klinkende benamingen voor hun nieuwste latten. Maar wat betekenen ze nu eigenlijk en wat dienen onze lezers te weten over de bouw van een ski om een juiste keuze te maken?

Lengte, sidecut en waist bepalen je type ski.

Aanstormend talent

Organisaties als Sneeuwsport Vlaanderen zijn belangrijk voor het promoten van de ski- en snowboardsport, in al zijn aspecten en disciplines. Ook is de vereniging een onmisbare mentor voor aanstormend talent. Met Julie De Leeuw en Loranne Smans laten wij twee veelbelovende jonge dames graag te woord.

Loranne Smans portret - (c) Kaat De Malsche

De vijf beste wintersporthotels

Na meer dan vijftien jaar over wintersport te hebben geschreven, vonden we het tijd om een absolute bestsellerlijst op te stellen van wintersporthotels in de Alpen. Wie alleen tevreden is met het beste én van skiën houdt, geven we hier onze hoogstpersoonlijke lijst met grand cru’s. We letten op de parameters ligging, karakter, keuken, bouw en skigebied. Met tederheid te ontkurken, met gulzigheid te genieten.

TD_Wedelhuttte_100212 (32 van 84)

Estelle Balet overleden

Tragisch nieuws op het einde van het seizoen. Twee weken na haar titel als wereldkampioene freeride snowboard, komt Estelle Balet in een lawine om het leven.

Estelle Balet
Estelle Balet

Fiss Snow Pirates Demoteam

De Belgische Ann Verhoeven, in een niet zo heel ver verleden nog lid van het skitestteam van WintersportGids, werkt dit seizoen als skilerares in het Oostenrijkse Ladis-Fiss-Serfaus. Maar er is nog meer. Ann maakt ook deel uit van het demoteam van de skischool, Snow Pirates.

Fiss Snow Pirates Demoteam
Fiss Snow Pirates Demoteam