Revolutionaire Snowmaker zorgt voor sneeuw op Pitztal gletsjer

30/01/2010

 

Pitztal (Tirol, Oostenrijk) pakt sinds dit winterseizoen uit met een technisch hoogstandje, letterlijk. Een nieuwe ‘snowmaker’ die sneeuw produceert boven 0 graden Celsius. Normaal is dat pas bij -6° Celsius. Hierdoor kan het wintersportgebied eerder worden geopend en kunnen de wintersporters ook aan begin en einde van het seizoen optimaal genieten van de pistes van Wildspitze, de op een na hoogste berg van Oostenrijk. Met de investering in de nieuwe ‘snowmaker’ is € 1,8 miljoen gemoeid.

Het unieke van deze Israëlische IDE All Weather Snowmaker is dat er, onafhankelijk van de temperatuur, luchtvochtigheid en wind, zonder chemische toevoegingen sneeuw kan worden geproduceerd. Hierdoor kan er al sneeuw gegenereerd worden bij plustemperaturen. Bij reguliere sneeuwmachines kan dit pas bij -6° Celsius en dient er een luchtvochtigheidsgraad te zijn van minstens 60%.

Langer winterseizoen
De ‘snowmaker’ draagt ertoe bij de sneeuwzekerheid langdurig te verhogen. Dit vooral aan het begin en einde van het winterseizoen. Tevens kan de lift “Pitz-Panoramabahn” (2.850 m hoogte) eerder open. Dit komt ten goede aan vele internationale skicompetities en de voorbereidingen ervan. Positief neveneffect is dat de gletsjer minder snel smelt door de extra sneeuw die de gletsjer bedekt.

Pitz Regio Card
De Pitz Regio Card geeft onbeperkt toegang tot de pistes van Hochzeiger, Rifflsee, Pitztaler Gletscher en de Imster Bergbahnen. Totaal 112 km pistes. Ook gebruik van de busverbindingen tussen de vier skigebieden is inbegrepen. De Pitz Regio Card is verkrijgbaar vanaf 4 dagen, voor € 136,- voor volwassenen en € 82,- voor kinderen tot 15 jaar. Voor 7 dagen betalen volwassenen € 215,- en kinderen tot 15 jaar € 129,-. Kinderen onder de 10 jaar maken in het gezelschap van een betalende volwassene gratis gebruik van de pistes.

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief