Ecorockers boven

08/02/2010

 

De grote trends voor volgend seizoen vallen in twee simpele woorden samen te vatten: ‘eco’ en ‘rocker’. De meeste merken bekeren zich stilaan tot het groene gedachtegoed. Dat vertaalt zich in aangepaste producten: gebruik van milieuvriendelijke materialen zoals gerecycleerde vezels, bamboe, … Vorig jaar werd de snowboardwereld al overspoeld door de rocker-technologie, nu lijken de ski’s aan de beurt te zijn. Kort beschreven komt het erop neer dat de ski’s een banaanprofiel hebben: het draagvlak dat de sneeuw raakt, is dus kleiner, maar bij het draaien heb je dan weer meer contact met de sneeuw. Skiën gaat dus opnieuw een tikje makkelijker. Vooral K2 trekt heel sterk de rocker-kaart – hun stand was zelfs volledig als rockclub ingericht – maar ook merken als Völkl, Elan, Rossignol en Nordica volgen de trend.

Vandaag loopt de tweede dag van ISPO en vanavond pakken we uit met meer nieuws.

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief