Belgen op Aspen Open

15/02/2010

 

De afgelopen dagen vonden er in Aspen de ‘Aspen Open’ plaats. De ‘Aspen Open’ is een wedstrijd een week na de X-Games in dezelfde halfpipe. Het is de hoogste en langste pipe ter wereld. De wanden zijn 6,5m hoog.
Daar springen de skiërs dan nog eens een stuk bovenuit!

Aan deze wedstrijd namen ook twee Belgen deel. Nicolas Elshout en Katrien Aerts. Nicolas deed bij de heren meer dan zijn best. In de kwalificaties kon hij een goede run neerzetten en eindigde daarmee op de 40ste plaats. Slechts enkele plaatsen tekort om door te mogen naar de halve finales. Met nog een beetje extra training kan hij zich op volgende wedstrijden zeker wel eens kwalificeren.

Bij de dames moest Katrien bij de eerste vijf zien te geraken om door te gaan naar de finales. Katrien had het wat moeilijk om zich aan te passen aan deze pipe. De voorbije weken had ze nochtans enkele nieuwe tricks geleerd. Maar ze slaagde er niet in om ze in deze wedstrijd neer te zetten. Katrien moest tevreden zijn met de 8ste plaats.

Voor een uitgebreider verslag kun je terecht op www.katrienaerts.be

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief