Sneeuwmammoet in Galtür

01/03/2010

 

Een levensgrote mammoet van 6 meter hoog en twaalf meter lang zie je niet elke dag. Wintersporters die dit seizoen afreizen naar het Oostenrijkse dorp Galtür in Tirol echter wel. Op de piste van skigebied Silvapark staat een reusachtige sneeuwsculptuur van een mammoet. Twee kunstenaars hebben in vier dagen tijd dit prehistorische dier nagemaakt. Er was 8000m³ sneeuw voor nodig.

Voor het publiek is de mammoet te bewonderen totdat de zon gaat schijnen en het kunstwerk gaat smelten.

Door de grote hoeveelheid sneeuwval van de afgelopen maanden, was het mogelijk om de metershoge sneeuwsculptuur in Galtür te maken. De twee kunstenaars hebben er slechts vier dagen aan gewerkt. Eén van de professionele kunstenaars kan de mammoet zowat vanuit zijn eigen slaapkamerraam zien. Stefan Juen woont in See, een dorp verderop in het Paznauntal (dal). De andere beeldhouwer, Simon Morgenthaler, is afkomstig uit Zwitserland.

Mammoet “Manni” staat in skigebied Silvapark op 1.584 m hoogte, aan de voet van de 2.671m hoge berg Ballunspitze. De 3,5m lange slagtanden zijn een leuke attractie voor kinderen om tussendoor te skiën.

Silvapark
Galtür heeft haar skigebied ingericht in 6 sectoren met aansprekende thema’s. Sector 1 t/m 3 is bestemd voor kinderen, met sneeuwhindernissen zoals de Flatbox, Up & down box en Kid’s rainbow. Sector 4 en 5 zijn perfect voor freeriders, off-piste skïen en skisafari’s, en in sector 6 is alle ruimte voor alternatieve wintersporten.
Galtür behoort tot de meest sneeuwzekere bestemmingen in Oostenrijk. In totaal is er 40 km piste.

Een skipas voor het Silvapark is verkrijgbaar vanaf € 30 per dag, kinderen tot 8 jaar skiën gratis. Voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 8-16 jaar betaal je vanaf
€ 18,50 per dag. Consumenten vinden meer informatie over skipassen en skiën in Galtür op www.galtuer.com. Het Silvapark heeft een eigen website: www.silvapark.at.

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief