Katrien Aerts 7e op Austrian Freeski Open

05/03/2010

 

Drie jaar geleden wist Katrien Aerts deze wedstrijd nog op haar naam te schrijven. Maar dit herhalen zou geen gemakkelijke opgave worden. Het niveau gaat er elk jaar op vooruit en het is niet gemakkelijk als Belg dit bij te benen. Katrien die net terug kwam uit de States, passeerde één dagje in België, en reisde dan al door naar Kaprun, waar de wedstrijd zou plaatsvinden. Veel tijd was er dus niet om de jetlag te verwerken.

Het parcours bestond uit twee rails en dan twee jumps. De wedstrijd in Kaprun werd bemoeilijkt door de wind. Met momenten was het echt gevaarlijk.
De wedstrijdleiding besliste daarom de finales af te lassen. Alle deelneemsters kregen gewoon twee runs, waarvan de beste score telde. Katrien begon niet super aan de eerste run, ze gleed de eerste rail niet helemaal uit tot einde. Daarna ging ze echter zeer sterk door. Ze deed een rotatie op de tweede rail en deed daarna twee mooie afgewerkte sprongen. Spijtig van de eerste rail, anders had ze al direct een sterke score. In de tweede run ging ze iets beter van start, maar kwam ze ten val op de laatste jump. Vallen betekend een minimale score en de score van de eerste run zou dus bepalend zijn voor de einduitslag. Het zou een 7de plaats worden. Lang niet slecht aangezien het toch een zeer sterk deelnemersveld was. De overwinning ging naar Anna Segal uit Australië die vorig jaar de X-games won, de Olympische spelen voor Freestyle skiërs.
Ondertussen is Katien weer doorgereisd en zit ze nu in Laax, waar deze week de European Open plaatsvinden.

www.katrienaerts.be

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief