X-games uit de startblokken

11/03/2010

 

Dong! De European X-games zijn officieel van start gegaan. Gisteren waren er de kwalificaties van de Superpipe ski mannen, vandaag zou daaropvolgend de finale plaatsvinden.

Veel abnormaals gebeurde er tijdens de kwalificaties niet, buiten de niet-selectie van ex-superpipe X-games winnaar Simon Dumont. Hij crashte in beide runs, en stootte logischerwijs niet door naar de finales, tot grote spijt van velen. De opkomende talenten zoals Justin Dorey en Byron Wells (broertje van) haalden het wel tot in de finale.

Tignes levert een prachtig geshapete pipe af waarin de overgebleven 8 riders zich tijdens de finale opnieuw op hun best kunnen tonen. Men kijkt vooral uit naar de locals Kevin Rolland en Xavier Bertoni, Kevin won namelijk de X-games in Aspen slecht enkele weken geleden en Xavier was de winnaar van de X-games in Aspen 2009.

Uiteindelijk werd het een prachtige finale waarin er duidelijk gestreden werd tussen Justin Dorey, Xavier Bertoni en Kevin Rolland. Kevin stompte zowel de double cork als de double flip op een zeer cleane wijze. Met een score van maar liefst 95,66 op 100 veroverde hij het goud, na zijn maatje Xavier Bertoni (92,00) en Justin Dorey (86,66). Deze twee Fransen zijn na deze bevestiging ongetwijfeld de nieuwe top in de halfpipe discipline!

Morgen staan de kwalificaties van de slopestyle ski op het programma. Tot dan!

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief