Tom Wallisch wint de slopestyle op de X-games

13/03/2010

 

Wat een prachtige dag, totally bluebird en een goed geshaped park: de ideale combinatie voor een goeie slopestyle finale. Na de vrouwen vanmorgen was het in de namiddag aan de mannen. 8 riders haalden het tot in de finale gisteren, inclusief topfavoriet Bobby Brown, de te kloppen man. Voor Jossi Wells wordt het de revenge voor de mislukte halfpipe finale en vele ogen zijn ook gericht op Tom Wallisch die zich altijd wel in de top 8 weet te nestelen de jongste maanden.

Elke rider kreeg drie runs voorgeschoteld, de beste run telt mee voor het eindtotaal. Voor Bobby Brown gebeurde het allemaal niet zoals hij en wij het verwachtte, de eerste twee runs crashte hij op zijn signature trick, de double misty 1260. Bobby vertelde dat hij op zijn derde en laatste run de zenuwen erg onder controle diende te houden en dat hij daarom iets rustiger startte in het begin, naarmate hij naar het einde kwam ging hij gaan, en met succes, hij landde zijn double misty 1260 en deed een prachtige laatste run die hem uiteindelijk het zilver opleverde.

Tom Wallisch had echt zijn dag, hij reed de laatste uren al zeer stylisch rond, zoals we dat van hem gewoon zijn. Hij stompte dan ook al zijn tricks waardoor hij uiteindelijk met een volledig punt verschil de gouden plak kon veroveren, net voor Bobby Brown. “Het stond op mijn planning om vroeg of laat eens een groot evenement te winnen, en vandaag is me dat gelukt”, zei Tom achteraf.

Tom Wallisch heeft zijn bekendheid vooral opgedaan in het maken van video-edits mijn zijn maatjes, intussen is hij een vaste waarde in de skifilmindustrie. “Het is prachtig om deel te nemen aan dit evenement, en het dan ook nog goed te doen” rondde hij af.

De Nieuw-Zeelander Jossi Wells heeft zijn revenge en eindigde als derde.

De runs van de top 3:

Jossi Wells: Switch 630 on the rail, right 9, switch left 9, Left 9 shifty, switch left 10, switch right 10, switch on 270 off, double cork 12

Bobby Brown: 450 on the rails, switch left 9, right 7, double cork 12, switch left 7, switch right misty 9, misty 450 off the rainbow rail, switch double misty 12

Tom Wallisch: switch 270 on / off the box, switch right 10, missing trick, double cork 10, right 9, switch left 9, 630 off the rainbow rail, switch double 10 japan

Het volledige resultaat:

Tom Wallisch (94.00), Bobby Brown (93.00), Jossi Wells (89.00), TJ Schiller (88.00), Henrik Harlaut (87.33), Andreas Hatveit (87.00), Elias Ambuhl (85.00), Alex Shlopy (72.33)

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief