Te land, ter See en op de piste

19/03/2010

 

Wie altijd al heeft gedroomd van een debuut in een zeepkistenrace op een exotische bestemming, neemt op zaterdag 3 april deel aan de Watersurf wedstrijd in See (Tirol). Vanaf 12.30 uur trotseren de deelnemers op ski’s, snowboards, of in zelfgemaakte voertuigen de kou, met als doel droog over de eindstreep te komen. In totaal is er € 2.000,- aan prijzengeld te vergeven, waarvan € 1.300,- in de categorie ‘mooiste voertuig’.

Speciaal voor de 11e editie van de Watersurf wedstrijd is er midden in skigebied See (Paznauntal) een vijver aangelegd. De deelnemers maken op de piste zo veel mogelijk vaart, om vervolgens zo snel en droog mogelijk over de vijver te komen en te finishen. Met ‘mooiste voertuig’ als belangrijkste categorie, is de wedstrijd ook voor toeschouwers en wintersporters een waar fenomeen.
Zo verschenen vorige jaren o.a. piratenschepen, ufo’s, en eilanden aan de start. Onder de mooiste creaties verdeeld de jury € 1.300,-. Inschrijven kan op de dag zelf bij de start. Deelnemers wordt geadviseerd een setje droge en warme kleding mee te nemen.

Skiën tot het voorjaar
De Watersurf wedstrijd is echter geen seizoensafsluiting. In See kunnen wintersportliefhebbers tot 10 april naar hartenlust skiën en boarden. Skigebied See is met 33 km pistes een ideale wintersportbestemming voor gezinnen met kinderen.

De consument vindt meer informatie over wintersport in See en de evenementen op www.see.at.

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief