Ane Enderud wint Freeride World Championship 2010

23/03/2010

 

De O’Neill freeride skister Ane Enderud heeft de Freeride World Championship op haar naam geschreven, na een spectaculaire overwinning in het afsluitende event van het seizoen op de Bec des Rosses in Verbier. Voor de Noorse jongedame is dit het tweede jaar op rij dat ze de titel binnenrijft. En zeggen dat ze het eerste deel van de Freeride World Tour noodgedwongen langs de kant moest blijven zitten met een rugblessure.

Voor haar bleek het echter geen onoverkomelijk probleem, want ze sloeg terug met twee overwinningen en een tweede plaats. Haar overwinning in Verbier afgelopen weekend bezorgde haar zekerheid over de titel. Des te opmerkelijker omdat ze blijkbaar haar lijn veranderde terwijl ze al aan de afdaling bezig was. Ze nam de cliff jump trouwens met een cleane landing, zonder die vooraf bekeken te hebben. Proficiat.

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief