Telemarken in de lente in Galtür

01/04/2010

 

Professionele, ambitieuze en beginnende telemark-skiërs komen begin april bijeen tijdens de Freeheel Spring Break in Galtür (Oostenrijk). Van 9 tot 11 april staat het Tiroler dorp een weekend lang in het teken van deze skivariant. Naast de finale van het Freeheel tele X kampioenschap, staan ook Testivals met de nieuwste skimaterialen en diverse workshops op het programma. Voor beginners is er een workshop met professionele begeleiding.

Op zaterdag strijden Europa’s beste telemark-skiërs om de titel ‘Beste Telemark-skiër van de Alpen’. Terwijl de finalisten zich voorbereiden op de beslissende wedstrijd, hebben amateurs de kans om de nieuwste materialen uit te proberen bij de Testivals (test festivals) of om hun techniek bij te schaven in een workshop safari-, free- en firnriding. Er is ook aan de onervaren skiërs gedacht. Beginners maken kennis met de sport en leren de basisbeginselen van professionele leraren.

Meet & Greet en tipi’s
Het Telemark-weekend opent vrijdagavond met een Meet & Greet in het Freeheel Tipi Village. Professionals geven tips over de skivariant in één van de drie reusachtige tipi’s. Na de finale op zaterdag is er ’s avonds live entertainment van de band ‘Work Out’.

Volwassenen betalen € 30,- voor een dagkaart voor de Freeheel Spring Break, kinderen 8-16 jaar € 18,50. Kids tot 8 jaar hebben gratis toegang tot het evenement.

Meer informatie over de Freeheel spring break en andere evenementen in Galtür op www.galtuer.com.

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief