Skiseizoen nog niet voorbij

09/04/2010

 

De sneeuw die tijdens de Paasdagen in de Alpen viel zorgt voor een uitstekende poederlaag in veel skigebieden die nog geopend zijn. Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan zorgen de recente sneeuwbuien ervoor dat veel skigebieden hun skiseizoen verlengen dankzij de goede sneeuwlaag.
Ook in de Alpen was het een wit weekeinde, met Andermatt dat 35cm verse sneeuw ontving. De laatste 7 dagen ontving Andermatt één meter sneeuw, de Andermatt-Gotthard regio beschikt dan ook over de dikste sneeuwlaag van Zwitersland met een laag tot 350 cm. St. Moritz ontving afgelopen zondag 15 cm. Martin Berthod (eventmanager St. Moritz) zei tegen www.skiinfo.be: ´Er zijn nog steeds uitstekende sneeuwcondities in Engadin.´
De gletsjerskigebieden behoren tot een van de sneeuwrijkste skigebieden van Zwiterserland. Zo meld Engelberg drie meter sneeuw, en volgt Saas Fee op enkele centimeters met 289cm.
Mölltalergletsjer nummer 1 in Oostenrijk
In Oostenrijk is zonnig weer voorspeld de komende dagen, en de sneeuwcondities in de meeste skigebieden zijn uistekend voor het voorjaarsskiën. Sölden bijvoorbeeld, ontving maandag nog 20 cm verse sneeuw en verstuurde daarmee automatisch een Powderalarm. Er zijn actueel nog 31 liften operationeel die het mogelijk maken onder een heldere hemel te skiën.
Afgelopen week ontving Sölden tot 40 cm sneeuw, en heeft momenteel een basislaag van 251 cm sneeuw. Lech Zürs am Arlberg ontving afgelopen 7 dagen 35cm. Actueel zijn er tientalllen skigebieden in Oostenrijk die over minimaal 2 meter sneeuw beschikken. De Mölltalergletsjer beschikt over een sneeuwtapijt van 390 cm en is daar mee nr 1. Op de tweede plaats staat Hintertux met iets meer dan 3 meter.

In Duitsland, ten Noorden van de Zugspitze, viel er in het Paasweekend meer dan een halve meter sneeuw. De Feldberg in het Zwarte Woud ontving nog eens 20 cm sneeuw afgelopen week.
Gemiddeld 230 cm sneeuw op pistes in Zuidelijke Alpen

Veel Franse skigebieden blijven in april operationeel en vaak zelfs tot in mei geopend. Bonneval sur Arc sluit op 1 mei, Val d’Isère een dag lager op 2 mei, en Chamonix Mont-Blanc, Tignes, Val Thorens en La Grave la Meije zijn een week langer open tot 9 mei. Afgelopen week meldden Pelvoux-Vallouise en Puy St Vincent meer dan een meter sneeuw, Le Grand Bornand 82cm en Serre Chevalier 80cm.
Er viel veel sneeuw afgelopen week in de Franse Alpen, maar liefst 24 Poweralarms werden geactiveerd, met name op Eerste Paasdag. Serre Chevalier rapporteerde 65cm en Puy St Vincent 40cm op slechts 1 dag. De sneeuwcondities in de Franse Alpen zijn uitstekend voor de tijd van het jaar met een gemiddelde laag van 183.6 cm op de hoger gelegen pistes in de Noordelijke Alpen, terwijl er 229.6cm in de Zuidelijke Alpen gemeten wordt.

Nieuw skigebied verbonden met Steamboat
Een nieuwe gondellift heeft een nieuw vastgoedproject (investering van een half miljard dollar) verbonden met het populaire Steamboat Springs ski resort in Colorado.
De gondellift heeft drie miljoen dollar gekost en beschikt over een zespersoons-zitcabine. De lift overbrugt een lengte van 650 m en verbindt Trailhead Lodge van het nieuwe privéresort Wildhorse Meadows met Steamboat Ski Area.
Wildhorse Meadows heeft de eerste bouwfase daarmee afgerond, van het vijf tot zeven jaar durende bouwproject.
Resort Ventures West in Steamboat omschrijft Wildhorse Meadows als, “…een geïntegreerd, practisch, architectureel rijk resort met een mix van huistypes gebaseerd op Steamboat Springs. Van familieverblijven tot geplande berglofts en een luxe hotel, het biedt alles voor iedereen voor een eenvoudige en ongecompliceerde leefsstijl.”
Bron: www.skiinfo.be

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief