Nicolas Elshout beste in halfpipe

14/04/2010

 

Onze collega’s van skisluts.be zitten momenteel in Les 2 Alpes voor Snowjam 2010, het BK snowboard en freestyle ski. Zij nemen de verslaggeving van het skiën voor hun rekening. Voor een stand van zaken over snowboarden, kun je terecht op www.freeze.be. Maandag wist Nicolas Elshout zich te kronen tot numero uno in de halfpipe.

Met dank aan Skisluts voor het verslag.

In tegenstelling tot zondag was het weer op maandag alles behalve uitmuntend. Veel wolken dus weinig zicht, constante lichte sneeuwval, de ingrediënten voor een hangover Snowjam day.

De groep van de skiërs is ingedeeld in twee categorieën, de senioren ski en de junioren ski. Helaas is er voor de dames onder de deelnemers geen aparte categorie voorzien, dus moeten zij gaan strijden tegen het fysiek sterkere geslacht.

De condities van de halfpipe waren net zoals het weer niet al te best. De lichte sneeuwval zorgde voor slush in de pipe, en dat gecombineerd met het slechte zicht was het niet evident om al het maximale eruit te halen. Meermaals zijn de snowboarders de pipe gaan shapeshiften voor de skiërs en andersom, een mooi voorbeeld van de solidariteit tussen ski en snowboard op het Belgische Kampioenschap.

Bij de junioren ski kon Robbe Nelissen de winst wegkapen. Olivier Moyersoen werd tweede en derde was de young gunner Ward Nelissen.

Bij de senior ski kon de grote favoriet Nicolas Elshout zijn favorietenrol waarmaken. Hij veroverde de eerste plek met een massieve air op de eerste hit en 5’s en 7’s op de volgende hits, indrukwekkend. Reiner Cremers won het zilver met ook een erg solide run, en Katrien Aerts sloot het podium mooi af met haar zeer grote variatie aan tricks.

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief