Op bezoek bij Reinhold Messner

23/04/2010

 

Na alweer een geslaagde testdag mag het hele testteam vanavond op bezoek bij Reinhold Messner. Messner was al op jonge leeftijd een talentvol rotsklimmer. In de jaren 70 verlegde hij zijn activiteiten naar hoge bergen in de Himalaya. Als eerste beklom hij alle 14 achtduizenders. Hier in Sulden heeft hij zijn eigen museum en baat hij een bioboerderij annex restaurant uit.

Grensverleggend was de manier waarop hij deze bergen beklom: alleen of in een kleine groep en zonder het gebruik van zuurstofflessen. Hij was de éérste die zonder extra zuurstof samen met Peter Habeler de Mount Everest beklom, de hoogste berg ter wereld. Bij de beklimming van Nanga Parbat door Messner samen met zijn broer Günther Messner in 1970 kwam deze laatste om het leven. Messner zelf liep ernstige vrieswonden op. Critici vonden achteraf dat hij te veel risico had genomen door de beklimming te wagen met slecht weer in het vooruitzicht.

Meer over Reinhold Messner kun je lezen op de website van Zuid-Tirol.

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief