Betaalbare luxe op wintersport

10/08/2010

 

De luxe en de service van een hotel gecombineerd met de gezelligheid en informele sfeer van een appartement vind je tegenwoordig in een catered chalet. De wintersportvakantie is voor veel wintersportliefhebbers een extraatje naast de zomervakantie. In een economisch onzekere tijd als deze is een lage prijs vaste prijs belangrijk.

Betaalbare luxe naar Engelands concept
Een wintersportvakantie in een skichalet met eigen cateringservice is in Engeland al meer dan 35 jaar een begrip in de wintersportwereld. Vroeger werd dit vooral gezien als een luxevorm van wintersport. Je verblijft immers in een chalet en beschikt over eigen personeel dat de hele week voor je kookt, het chalet schoonhoudt en voor je klaarstaat. Deze manier van wintersportvakantie trekt wel steeds meer naar de lage landen over, maar is nog niet echt bekend onder de wintersporters. De luxe die wordt beschreven wordt vaak geassocieerd met een hoog prijskaartje. Maar niets is minder waar. Werner van Velde, al meer dan 15 jaar eigenaar en directeur van een succesvolle Nederlandse skichalet-organisatie legt uit: “Door onze scherpe inkoop van accommodaties en centrale inkoop bij de groothandel, kan Skichalets de huizen tegen zeer betaalbare prijzen aanbieden”.

Één vaste prijs en een heleboel extra’s
Gasten boeken een all-inclusive vakantie, omdat zij een vaste prijs willen en ter plaatse zo weinig mogelijk meer willen uitgeven, zeker in deze tijd willen mensen weten waar ze financieel aan toe zijn. Bij een skichalet met de service van een hotel wordt één vaste prijs per persoon betaald en daarbij is echt bijna alles inbegrepen, zoals champagne bij aankomst, elke dag een uitgebreid ontbijt, culinaire driegangendiners van zeer goede kwaliteit, inclusief wijn, hartige en zoete ‘home made afternoon tea’, onbeperkt koffie en thee en een door de chaletstaf verzorgde huisbarservice. Je hoeft dus echt niet meer naar de supermarkt. Ook inbegrepen zijn de dagelijkse huishouding, (eind)schoonmaak, bedlinnen, handdoeken, gas, water en elektriciteit. Bovendien kun je bij je eigen chaletstaf voor alle overige zaken terecht.

Streng geselecteerde Nederlandse chaletkoks
Een groot deel van de luxe van zo’n catered chaletvakantie wordt bepaald door het personeel in de chalets. “Wij hanteren daarbij strenge selecties, waarbij er bij twijfel eerst voorgekookt moet worden” aldus Van Velde. “Ons kantoor zit natuurlijk in Nederland en we moeten wel voor 100 procent op ons personeel aan kunnen. Inmiddels hebben wij een groot bestand opgebouwd van professionele en doorgewinterde seizoensmedewerkers, die zowel in de zomer als in de winter als kok, reisleider of beheerder werken. De meesten hebben al verschillende jaren voor ons gewerkt”, zegt Van Velde vol trots. “Door hun ervaring weten deze medewerkers dan ook zeer goed in te schatten hoe zij de afstand tussen de gasten en henzelf moeten bewaren, waardoor gasten het nooit als inbreuk op hun privacy ervaren.”

Nog meer luxe en verzorging
De chaletstaf kan na een inspannende dag op de piste een professionele massagetherapeut, een professionele fysiotherapeut en zelfs een trendy kapster laten langskomen in het eigen chalet. Tevens kan voor overdag een gediplomeerde ‘chalet nanny service’ worden geregeld. Wil de gast plekjes ontdekken in het skigebied waar een ander niet komt, dan kan de Nederlandse chaletstaf zelf de skiguiding verzorgen. Steeds meer chalets beschikken over een (outdoor) jacuzzi en sauna. In Nederland kun je inmiddels bij een aantal organisaties van catered skichaletvakanties terecht. Wij spraken met Werner van Velde, van Skichalets.nl. Voor meer informatie kun je altijd bij hen terecht via (0182) 63 45 23 of www.skichalets.nl

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief