De C van Columbia

27/08/2010

 

Een van de blikvangers op ISPO dit jaar was de Omni-Heat technologie van Columbia: een blinkend en reflecterend aluminiummateriaal dat aan de binnenkant zal prijken van een aantal jassen uit de wintercollectie 2010. Bedoeling is dat je gebruik maakt van je eigen lichaamswarmte om op temperatuur te blijven bij koude temperaturen.
Het blinkende materiaal, Thermal Reflective, is een reflecterende stof aangebracht bovenop een ademende stof en reflecteert de lichaamswarmte van de drager. Zo bouw je warmte op wanneer je in beweging bent, en wanneer je stilstaat krijg je die warmte opnieuw terug. De overtollige warmte zou zonder problemen kunnen worden afgevoerd. De jassen zelf ogen zeker niet dikker dan die uit de bestaande collectie. Je kunt het gebruikte materiaal nog het beste vergelijken met dat van thermische dekens.
www.columbia.com

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief