De E van Elan

30/08/2010

 

‘Rocker’ leek wel het codewoord bij de voorstelling van de nieuwe skicollecties. Ook Elan stort zich op de nieuwe trend. Vooral voor off piste ski’s heeft de technologie zijn waarde al bewezen. De ski’s hebben een zachtere tip voor beter drijfvermogen en een kortere effectieve lengte voor vlotte wendbaarheid. Elan maakt een onderscheid tussen resort rocker, back country rocker (of BC rocker) en jib rocker. De resort rocker is enkel in zijn tip een rocker en heeft nog altijd een lichte camber voor beter drijfvermogen en goede wendbaarheid. De BC rocker heeft een echte rocker tip, maar houdt beperkter in de tail. Dat moet zorgen voor makkelijker bochten op steil terrein, met toch behoud van rebound en controle. De jib rocker is een ‘echte’ rocker zonder camber en bij uitstek geschikt voor het funpark. Meer info via www.elanskis.com

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief