De I van Icebreaker

09/09/2010

 

Icebreaker staat al een tijdje gekend als het merk met de merinowol. Hun stijlvol ogende kledij is inderdaad gemaakt van de wol van Nieuw-Zeelandse schapen. Elk kledingstuk heeft een unieke ‘BaaCode’. Aan de hand van die code kun je op de website van Icebreaker nagaan van waar de wol voor jouw basislaag afkomstig is.

Met de GT200 Baselayer gaan ze nog een stap verder. Naast merino gebruiken ze hier ook synthetisch materiaal zodat de kledingstukken iets nauwer tegen het lichaam aansluiten en het beste van beide werelden verenigen: snelle vochtafvoer en een quasi reukloze stof. We hadden de gelegenheid deze basislaag te testen en … we zijn helemaal verkocht. Waar bij ander thermisch ondergoed al eens snel vervelende geurtjes durven opduiken, is dat hier helemaal niet het geval. Verder biedt het wel alle voordelen van technisch ondergoed: de GT200 houdt je lekker warm, voert vocht af en is bijzonder comfortabel om dragen. Je kunt hem zowel gebruiken voor je loopsessie als bij het skiën. Een leuk extraatje zijn de gaten voor je duim, zodat je mouwen goed op hun plaats blijven wanneer je verschillende lagen draagt. Let op: dit is een wolproduct, dus best laten drogen zonder droogkast.
De GT bestaat trouwens ook in varianten 150, 260 en 320, afhankelijk van de weercondities.
www.icebreaker.com

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief