10 tips voor wintersport in Tirol

08/10/2010

 

Tirol heeft uiteraard meer te bieden dan 10 highlights. Maar er zijn plekken en activiteiten die uniek zijn daar in het hartje van de Alpen en die je gegarandeerd een onvergetelijke vakantie bezorgen.

Met de eerste sneeuw verandert Tirol in een witte wonderwereld vol mogelijkheden: rodelen, skiën, boarden, partyen, relaxen, culinair genieten – Tirol heeft veel te bieden. Het is niet makkelijk om uit dit aanbod 10 highlights te selecteren, maar we deden toch een poging.

1. Nieuwe perspectieven op de gletsjer van Pitztal
We beginnen met een spectaculair panorama: hoger dan het Pitztal kan je met de kabelbaan in Oostenrijk niet komen. Het bergstation van de Pitz-Panoramabahn ligt op een hoogte van 3440 meter. Daar aangekomen lijkt het wel alsof de andere bergen aan je voeten liggen. Met één uitzondering: de Wildspitze, met 3768 meter de hoogste berg van Tirol, rijst boven de gletsjer en een zee van bergtoppen uit.
Info: www.pitztaler-gletscher.com

2. Feesten zoals de sterren in Ischgl
Wie party zegt, zegt Ischgl: hier werd de après-ski bij wijze van spreken uitgevonden. Na een fantastische wintersportdag in ski- of snowboardboots en winteroutfit, feesten en op de tafels dansen – dat moet je een keer meemaken. ’s Avonds wordt het feest in het dorp voortgezet – misschien wel samen met internationale beroemdheden. Tenslotte waren sterren zoals Katy Perry, Dieter Bohlen, Alicia Keys en Dita von Tees al te gast in de Tiroolse partymetropool. Informatie: www.ischgl.com

3. Rodeltocht onder de sterrenhemel in het Sellraintal
Nachtrodelen hoort nu eenmaal bij de perfecte vakantie in Tirol. St. Sigmund in het Sellraintal heeft een fantastische rodelbaan. Vanuit het dorp wandel je het Gleirschtal in, naar de gezellige alpenweide Gleirschalm. Na een korte pauze met een hapje en een drankje, raas je over de 1,6 kilometer lange, verlichte rodelbaan. Plezier verzekerd! Informatie: www.sellraintal.at

4. Adrenalinekick in het Zillertal
Aan een sensationele vakantie mag deze afdaling zeker niet ontbreken: de Harakiripiste in Mayrhofen. Hier is ‘steil’ nog een understatement: de steilste geprepareerde piste van Oostenrijk, met een gemiddelde hellingsgraad van 78%, is een echte uitdaging voor moedige wintersporters.
Info: www.mayrhofner-bergbahnen.com

5. Igloromantiek in het Brixental
Een nacht in een iglosuite in het Alpeniglu®-dorp in het skigebied Wilder Kaiser Brixental is een onvergetelijke belevenis: kristalheldere winternachten onder de sterrenhemel, fondue op ijstafels, coole drinks uit ijsglazen, hartverwarmende gezelligheid in de sneeuwhutten van de Inuit en pure romantiek op de knuffelzachte rendiervellen. Informatie: www.skiwelt.at

6. Söll: Nachtelijk skiplezierI
n Söll, het mekka van de wintersport, zorgen sterke spots voor glasheldere nachten. Wie niet genoeg krijgt van de sneeuw, kan ook onder de sterrenhemel door de bochten slingeren. Op meer dan 10 kilometer verlichte pistes, kunnen skisterren aan de nachtelijke afdaling beginnen. Een magisch unicum in Tirol!
Informatie: www.wilderkaiser.info

7. Van de woonkamer direct op de piste in Kirchberg
Ski of snowboard tot vlak voor je voordeur en stap meteen je eigen wellnessresort binnen – pure luxe. Het is heerlijk vertoeven in de nieuwe Maierl-chalets, die in december 2010 in Kirchberg hun deuren openen. De traditionele chalets en het nieuwe bergrestaurant Maierl liggen vlak aan de skipiste in het skigebied Kitzbühel op middenstationsniveau (1225 meter) – ideaal voor prachtige vakantiedagen. www.maierl.at

8. Op expeditie in Oost-Tirol
Samen met een parkranger en met een verrekijker van Swarovski Optik in de hand, verkennen wij het winterlandschap van het nationaal park Hohe Tauern op een wel heel bijzondere manier; we volgen de voetsporen van wilde dieren, trekken door de dichtgesneeuwde alpenweides en bossen en observeren de fascinerende fauna en flora. Info: www.natur.tirol.at

9. Pure ontspanning in het Ötztal
Na steile afdalingen, party’s, expedities en rodeltochten is het nu tijd voor wellness. De ideale plek daarvoor is het warmwaterbad Längefeld in het Ötztal. In het uiterst moderne zwembad met drie zoutwaterbaden in de openlucht, die een overweldigend uitzicht bieden over de omliggende bergen, kan je heerlijk relaxen. Ook de impressionante saunawereld laat niets te wensen over. Ontspanning verzekerd! www.aquadome.at

10. Dineren op hoog niveau
Het absolute hoogtepunt is een buitengewoon avondmaal. Met de Seegrubenbahn kan je op vrijdagavond naar het bergstation Seegrube. Op een hoogte van 1900 meter, hoog boven de dichtgesneeuwde stad, geniet je in de Alpenlounge Seegrube vanaf 18 uur van lichte muziek, fijne drinks en verrukkelijke gerechten in een ontspannen sfeer. Reservatie is noodzakelijk. Meer informatie op: www.nordkette.com

Meer informatie: Tirol Info, tel. +43.512.7272-0,
info@tirol.at en www.bezoek.tirol.at.

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief