Tradities in Graubünden

12/10/2010

 

Al aan het einde van de dertiger jaren ging Nino Bibbia met onverschrokken dames in een meermansbob van St. Moritz naar Celerina.

Nu – zoveel jaar na de Italiaanse skeleton- en bobcoureur en Olympische medaillewinnaar, die in St. Moritz is opgegroeid – kan iedere gast een bobtaxirit boeken op de oudste bobbaan en laatste natuurbobbaan van de wereld en een echte adrenalinekick beleven. Goed dan, supersnelle 75 seconden.

De tegenpool hiervan vind je op de Schatzalp in Davos. Daar is het leven gewijd aan de langzaamheid. De gloednieuwe skilift in het skigebied is net zo langzaam als de oude liften waren en kunstsneeuw kent het kleine gebied hoog boven Davos vanzelfsprekend niet. Trouwens: de Schatzalp-Bahn, die de gasten naar de pistes brengt, is de oudste bergbaan van Davos en viert dit jaar zijn 111e verjaardag. Bijna gelijktijdig, precies 110 jaar geleden, werd het voormalige sanatorium en tegenwoordige Hotel Schatzalp geopend.

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief