Nu ook indoor freestyle plezier in Laax

16/10/2010

 

Op 13 november 2010 start het winterseizoen 2010-2011 in LAAX. Deze winter is er nu ook freestyle plezier indoor te beleven: 4 december opent in LAAX de eerste Freestyle hal in Europa.

Dat skiërs, snowboarders en freestylers op de pistes in LAAX alle voorwaarden treffen voor maximaal wintersportplezier, is wel bekend.
Deze winter is er nu ook freestyle plezier indoor te beleven: 4 december opent in LAAX de eerste Freestyle hal in Europa.

220 afwisselende pistekilometers, 4 Snowparken, Europa’s grootste halfpipe en de geheel nieuwe Freestyle Academy Europa’s eerste freestyle indoor paradijs. Dit zijn slechts een paar feiten op een rijtje die het wintersportgebied Laax, bestaande uit Flims Laax Falera, tot een ware droombestemming maken voor iedere wintersportliefhebber.

Freestyle Academy: Het freestylen gaat in het dal gewoon verder
Europa’s eerste Freestyle hal, wordt op 4 december bij het dalstation van Laax geopend. Het aanbod voor freestyle beginners en gevorderden onderstreept de freestyle competentie die het wintersportgebied Laax heeft en biedt het hele jaar door de mogelijkheid om aan Tricks en Jumps te werken. De speciale bekleding die gebruikt is (Snowflex), maakt het mogelijk de hal met eigen uitrusting te betreden. De Freestyle Academy wordt door speciaal opgeleide trainers beheerd en is geheel weersonafhankelijk. Na enige uitleg over het gebruik van de hal, kunnen verscheidene entreekaarten gekocht en cursussen van verschillend niveau gevolgd worden. Nadat de trucs in de hal getraind zijn, kunnen de freestylers het geleerde aansluitend in een Snowpark in de bergen tot uitvoer brengen. Dit concept is uniek in Europa!

Meer freestyle – meer bergen
De nieuwe freestyle piste van Crap Sogn Gion naar Curnius maakt freestyle plezier voor de hele familie mogelijk. Over de gehele lengte van de piste zijn verschillende rails, obstakels en boksen geplaatst, voor alle niveaus. Het grootste voordeel; het plezier duurt een hele afdaling lang. Ideaal ook om met een camera de vooruitgang van de (jonge) freestyle helden vast te leggen ten behoeve van het familiealbum of een eigen facebook pagina.

Het wordt dit seizoen nog comfortabeler en sneller om het skigebied te bereiken. De kabelbaan Laax Crap Sogn Gion is gemoderniseerd en de capaciteit met 20% vergroot. Ook de gondel Arena Express vanuit Flims, krijgt capaciteitsuitbreiding. Deze verbeteringen dienen het hoofddoel van Laax: gasten de beste service en kwaliteit bieden en hen zo ongecompliceerd mogelijk van wintersport laten genieten.

rocksresort: Uitbreiding naar acht gebouwen
Sinds november 2009 zijn zeven gebouwen, opgetrokken uit massief Valser quartz, direct aan het dalstation in Laax, in bedrijf. Liften, pisten, ski- en snowboardschool, materiaal verhuur en winkels zijn voor de gasten van het rocksresort snel en te voet bereikbaar. In het winterseizoen 2010-2011 opent het achtste gebouw met nog eens 20 appartementen. In de nu 122 comfortabel ingerichte appartementen, met 587 bedden, geniet men van de individualiteit van een vakantiewoning en het comfort van een hotel: de vier-sterren service van het bij het rocksresort behorende sigininahotel is gemakkelijk toegankelijk en bij te boeken.
Aan het uitgebreide gastronomische aanbod van zeven restaurant en zes bars en clubs, wordt dit seizoen ook nog het familievriendelijke Ristorante Camino in het signinahotel toegevoegd. Bij een grote openhaard en in een moderne sfeer, kunnen creatieve pasta- en risotto varianten, vlees- en visgerechten, maar ook traditioneel gebakken pizza’s uit de houtoven genoten worden.

rocksresort is onderdeel van “Member of Design Hotels” en is in 2010 door het gerenommeerde Design Magazine Wallpaper* uitgeroepen tot “Best New Ski Resort“.

Voor meer informatie zie:
www.laax.com
www.rocksresort.com
www.signinahotel.com

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief