Zwitserland Weekend in SnowWorld Landgraaf

10/11/2010

 

Zwitserland Toerisme zet, samen met haar partnerregio’s Wallis, Graubünden en de Jungfrauregio, op 20 en 21 november SnowWorld Landgraaf volledig in Zwitserse sferen, met o.a. een voorronde van het WK Velogemel.
Op het programma staan onder andere voorrondes van het WK Velogemel (soort ‘skifietsjes’), demonstraties van een Zwitsers skilerarenteam, een bezoek van Sinterklaas, ‘speeddaten’ met skileraren, skiwedstrijden voor kinderen en een groot après-skifeest.

Speeddaten met ‘Flying Ski Instructors’
Zaterdag 20 november staat in het teken van ‘Swiss Snow Action’. Bezoekers kunnen een mini-skiles krijgen van een echte Zwitserse ‘Flying Ski Instructor’. Een spontane ontmoeting, waarbij zowel bezoeker als skileraar de ander kan vragen mee naar boven te gaan. De dames en heren in de bekende rode outfits gaan met hun ‘dates’ in de stoeltjeslift en geven een afdaling lang aanwijzingen voor een betere skitechniek. Om het uur laten de skileraren nog speciale skidemonstraties zien (vanaf 11.00 uur op zaterdag).

WK op de skifiets
Zaterdagavond, om 19.30 uur, beginnen de eerste voorrondes van het WK ‘Velogemel’, waarbij deelnemers op een houten skifietsje een parcours moeten afleggen. Zo snel, óf zo origineel mogelijk, er zijn namelijk in twee categorieën startbewijzen te winnen voor het officiële wereldkampioenschap in Grindelwald, op 5 februari 2011. Een vierdaags verblijf in een hotel zit daarbij inbegrepen. De winnaars van de wedstrijd worden tijdens het après-skifeest rond 22.00 uur bekendgemaakt. Wie zich via www.MySwitzerland.com inschrijft, maakt ook nog kans op een dagarrangement bij SnowWorld.

Thema ‘Familien Wilkommen’
Op zondag 21 november staan kinderen centraal onder het thema ‘Familien Wilkommen’. Rond 12.00 uur komen Walliser sint-bernhardshonden om met kinderen op de foto te kunnen. Vanaf 13.00 uur vindt de Graubünden Skiwedstrijd plaats voor kinderen tot en met 12 jaar, in vier leeftijdscategorieën. Rond 14.30 uur maakt Sinterklaas op verrassende wijze zijn opwachting, om vervolgens de prijzen uit te reiken. Het feest van de goedheiligman wordt afgesloten met een gezellige kinderdisco.

Meer informatie over het programma:
www.MySwitzerland.com/nl/home/zwitserland-weekend.html
www.MySwitzerland.com

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief