Val Gardena: wintersport in Unesco werelderfgoed

12/11/2010

 

In Val Gardena (Gröden), in het hart van de Italiaanse Dolomieten, krijgt wintersport een extra dimensie sinds de regio is toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoed lijst. Het nieuwe winterseizoen start op 4 december. Nieuw dit winterseizoen is de high-speed kabeltrein die de wintersporters in 8 minuten naar een uitzonderlijk mooi uitzicht over de Zuid-Tiroolse vallei brengt. Val Gardena, met haar 3 dorpen Selva Gardena (Wolkenstein), S. Cristina (St. Christina) en Ortisei (St. Ulrich), bestaat uit 175 km piste, 83 liften en maakt deel uit van de Dolomieten

Val Gardena moderniseert met high-speed kabeltrein

Dit seizoen vervangt de Rasciesa Funicular kabeltrein de oude stoeltjeslift op de Rasciesa Alp in Ortisei, hierdoor wordt de wintersporten met nog meer gemak en luxe de hoogte in gebracht. Hoe hoger de kabeltrein komt, hoe spectaculairder het uitzicht wordt. In 8 minuten staat de wintersporter op de top van de Rasciesa Alp, uitkijkend over een adembenemende vallei. In één oogopslag heb je een panoramisch uitzicht over vrijwel heel Zuid-Tirol.

De Dolomieten op UNESCO Werelderfgoed Lijst

De Italiaanse Dolomieten zijn vanwege hun uitzonderlijke schoonheid door de UNESCO aangewezen tot cultuur- en natuurwonder en staan op de Werelderfgoed lijst. Val Gardena is één van de valleien die in de Dolomieten ligt. Als wintersporter kijk je hier je ogen uit, of je nu de pistes betreedt met ski’s of een snowboard, of een wandeling door de natuur gaat maken. Met meer dan 175 km aan pistes, 83 liften en een directe toegang tot de beroemde Sella Ronda is Val Gardena één van de top skigebieden in de Alpen. Ook maakt het deel uit van ’s werelds grootste ski parcours, de Dolomiti Superski. Deze herbergt 12 skigebieden, 450 liften en 1200 km aan pistes. Allen zijn bereikbaar met 1 pas, de Dolomiti Superski en maken dit gebied een paradijs voor alle wintersport liefhebbers.

Val Gardena (1226 – 2700 m hoogte), liggend in het hart van de Dolomieten, is een vallei in Zuid-Tirol bestaande uit 3 dorpjes, Selva Gardena (Wolkenstein), S. Cristina (St. Christina) en Ortisei (St. Ulrich). Val Gardena (Gröden) alleen bestaat uit 175 km aan pistes, 83 liften en heeft een directe toegang tot de pistes van de Dolomiti Superski, dit gebied bestaat uit 12 dorpen. Met de Dolomiti Superski pas kan de wintersporter gebruik maken van meer dan 450 liften en 1200 km aan pistes. Zowel in de winter als in de zomer is het in Val Gardena zeer aangenaam.

Meer informatie over Val Gardena vind je op de website www.valgardena.it

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief