Wintersport in Tirol voor kleine budgetten

15/11/2010

 

Wie op zoek is naar een betaalbare wintersportvakantie voor het hele gezin, moet zeker eens overwegen af te reizen naar Tirol. Dit winterseizoen bieden verschillende bestemmingen gratis skipassen en – lessen voor kinderen. Daarnaast is er een ruim aanbod gunstig geprijsde familiehotels en pensions. Een vakantie in Tirol is niet alleen goed voor de portemonnee, het is ook een ware beleving voor de kinderen. De professionele skischolen met Nederlandstalige skileraren, afwisselende kinderprogramma’s en gratis kinderopvang voor de allerkleinsten dragen bij aan een onvergetelijk verblijf.

Van de vijf Tiroler gletsjerskigebieden levert een bezoek aan de ‘kleinste’ gletsjers het meeste voordeel op. Op de Kaunertaler-, Stubaier- en de Pitztaler gletsjer skiën kinderen tot 10 jaar deze winter gratis in het gezelschap van een betalende volwassene. Kinderen die nog geen volle dagen op de piste kunnen staan vinden bij de kinderclubs afwisselende activiteiten, zoals iglo’s bouwen, rodelen  en spoorzoeken. Recentelijk heeft de prestigieuze ADAC Skiguide de Stubaier gletsjer uitgeroepen tot ‘Top familieskigebied’. De doorslaggevende factoren waren het aanbod van relatief eenvoudige pistes, het uitgebreide kinderprogramma en het prijsniveau. www.gletscher.tirol.at

De korting stapelt zich op
Naast de gletsjers bieden ook de reguliere wintersportgebieden veel voordeel. Vanaf 13 maart skiën en verblijven kinderen tot 15 jaar, onder begeleiding van een betalende volwassene, gratis in het Osttiroler Obertilliach. Bij de skiverhuur betalen alleen de ouders voor de uitrusting, het materiaal voor de kinderen is gratis (maximaal 1 kind per volwassene).
www.obertilliach.at

Gezinnen met jonge kinderen reizen af naar familieskigebied Venet in de Ferienregion Tirol West. Hier krijgen kids van 3 tot 6 jaar gratis skiles, skimateriaal en een liftpas. De actie is geldig van 24 tot en met 29 januari en van 14 tot en met 25 maart 2011 bij een minimum verblijf van 6 dagen. www.tirolwest.at

Ook een bezoek aan de onderstaande skigebieden levert gezinsvoordeel op:

– Alpbachtal: gratis Alpbachtal Seenland Card voor kinderen geboren vanaf 1995 die skiën in het gezelschap van een betalende volwassenewww.alpbachtal.at
– Mieminger Plateau: alle wintersporters maken gratis gebruik van de Grünberg lift www.mieminger-plateau.at
– St. Anton am Arlberg: kinderen geboren vanaf 2003 betalen slechts € 10,- voor een ‘Schneemannkarte’ seizoensskipas www.stantonamarlberg.com
– Silberregion Karwendel: gratis skicursus voor kids van 4 tot 12 jaar van 18 december tot en met 26 maart (met uitzondering van 25 december tot en met 1 januari en 5 tot en met 12 maart), inclusief skihuur en toegang tot de beginnersliften www.silberregion-karwendel.at
– Wildschönau: kinderen geboren vanaf 1995 ontvangen tussen 25 maart en 25 april een gratis skipas indien zij in het gezelschap zijn van een betalende volwassene (minimaal 3-daagse skipas) www.wildschoenau.com

Kijk voor meer informatie over deze en andere familievriendelijke aanbiedingen op www.vakantie.tirol.at. Direct contact opnemen kan via +43 512 72720 en info@tirol.at.

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief