Sneeuw en cultuur in Serre Chevalier

22/11/2010

 

Het Franse skigebied Serre Chevalier laat wintersporters op ludieke wijze kennismaken met de rijke geschiedenis van de streek aan de hand van een serie interactieve tentoonstellingen direct in het skigebied.

De seizoenexpositie Neiges de culture© staat garant voor interactieve eye-openers en boeiende binnenkijkers op en langs de pistes. In beeld en geluid worden historische avonturen verteld, zijn er thematische skiroutes te volgen en is er een heus nomadenkamp te bezoeken, met originele tenten uit diverse wereldstreken. Ook zijn er extra uitkijkposten gemaakt om de vele forten, inclusief die van Briancon dichterbij te halen. Deze vestingstad staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Met 250 kilometer aan pistes behoort Serre Chevalier tot de top van de grote skigebieden in Europa. Gelegen in de zuidelijke Franse Alpen, op 110 km van Grenoble en Turijn, herbergt dit skioord maar liefst 13 dorpjes, grofweg verdeeld in vier wijken: Briançon, Chantemerle, Villeneuve la Salle en Monêtier les Bains. Het Nationaal Park les Ecrins, hooggebergte, bos en speciale familiezones zijn de kenmerken van dit gebied met 107 pistes en meer dan 300 dagen zon per jaar.

Meer informatie over Serre Chevalier is te vinden op www.serre-chevalier.com

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief