Cursus freeride voor beginners in Kitzbühel

23/11/2010

 

De geprepareerde pistes verlaten en afdalen over verse poedersneeuw: freeriden is dé ultieme uitdaging voor wintersporters. In Kitzbühel kun je een aangepaste cursus volgen.
Deze winter grijpen moedige amateurs hun kans om kennis te maken met deze avontuurlijke ski variant. Vanaf 17 januari 2011 wordt iedere maandag een cursus freeriden voor beginners gegeven. Wie de smaak te pakken heeft, kiest voor een tweedaagse freeride workshop. Ook skiërs en boarders die al de nodige ervaring hebben vinden uitdaging in de Kitzbüheler Alpen. Lokale skigidsen bieden een scala aan freeride tochten waarbij per dag tot 5000 meter aan afdalingen wordt afgelegd.

De proefcursus freeriden wordt iedere maandag gegeven op de Kitzsteinhorn en kost € 39,- per persoon. De uitrusting is hierbij inbegrepen (freeride ski’s of snowboard en de complete nooduitrusting). De ervaren ski- en snowboardgidsen Andreas Tremschnig en Christian Geissler van X-over geven instructies over het gebruik van de nooduitrusting en de beginselen van lawinekunde. Daarnaast komen de benodigde technieken aan bod voor het skiën en boarden over poedersneeuw.
In verschillende weekends in februari en maart 2011 worden tweedaagse freeride workshops gegeven. De workshops zijn inclusief uitrusting, transfers en videoanalyse. Deelname kost € 186,- per persoon.

Kitzbüheler Alpen: freeride paradijs
Met 1.067 pistekilometers is het lastig om de beste freeride afdalingen te vinden. Berggids Andreas Helmer neemt freeriders mee op tochten tussen Kitzbühel, St. Johann in Tirol en Fieberbrunn. Vanzelfsprekend wordt de duur en de moeilijkheidsgraad van de tocht afgestemd op de capaciteiten van de deelnemers. Ervaren freeriders kunnen tot 5000 meter aan afdalingen per dag overbruggen. Helmer organiseert tevens meerdaagse freeride workshops met lawinekunde.
Vanaf januari 2011 kunnen skiërs en boarders op de Kitzsteinhorn gletsjer genieten van vijf gemarkeerde freeride-routes met informatie punten.

De consument vindt meer informatie op: www.kitzalps.com

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief