Winterseizoen van start in Wintersport Arena

02/12/2010

 

De skigebieden hebben al een eerste testweekeind achter de rug, maar in Wintersport-Arena Sauerland start het dit weekend echt. De exploitanten verwachten dat ca. 60 liften werken en dat er zo’n 100 kilometer aan loipen is gespoord.

Hoewel er beslist op een grote toestroom van bezoekers wordt gerekend, zal het nog niet storm lopen.

Op dit moment zijn ongeveer 10 liften open en is inmiddels al 60 kilometer loipen gespoord. Vrijdag gaan nog meer skigebieden open; het gros gaat zaterdag van start. De gasten kunnen vooral terecht op de besneeuwde hellingen, die op dit moment uitstekende wintersportcondities bieden. Daar ligt dankzij de sneeuwmachines nu een stevig sneeuwdek van 50 centimeter. Maar ook de vlakke hooggelegen hellingen bieden nu al goede sneeuwcondities. Wie het overdag niet redt om de bergen in te gaan, kan het ’s avonds inhalen. Al vanaf het allereerste weekeind zijn er in enkele skigebieden verlichte pistes.

Volgens de weerdienst houdt de koude met temperaturen van – 10 nog tot het weekeind aan. Ook in de week daarna blijft het winters koud met de hele dag vorst. Dat betekent dat de sneeuwinstallaties door kunnen gaan met het produceren van sneeuw. Ook al zou het daarna warmer worden, dan nog zijn de wintersportmogelijkheden rond de Kerst zo goed als zeker.

Op de Kahler Asten ligt nu 33 centimeter natuursneeuw. Dat is ruim voldoende om een uitgebeid loipennetwerk te sporen, zowel voor de klassieke techniek als voor Skating. Ondanks dat de sneeuw hier en daar is verwaaid, zijn de condities in de hooggelegen gebieden overwegend goed.. De aangekondigde kleine sneeuwbuien zullen daaraan niet veel veranderen.

„Voor de kerst zijn onze gasten nog niet zo actief met skiën en langlaufen,“ weet de voorzitter van de Wintersport-Arena, Michael Beckmann. De doorgewinterde sneeuwfan kan natuurlijk amper meer wachten op zijn eerste afdaling. De grote massa daarentegen wordt pas in de kerstvakantie en in februari verwacht.

Actuele informatie over liften, sneeuwhoogtes en baanverlichting op www.wintersport-arena.de.

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief