Seppe Smits 2e op Air & Style

05/12/2010

 

Gisteren, zaterdag 4 september, behaalde onze jonge landgenoot Seppe Smits zilver op de prestigieuze “Air & Style” in Peking. Vorig seizoen won Seppe de Rookie Challenge in Innsbruck waardoor hij zichzelf een plekje cadeau gaf bij de 16 invited riders op de hoofdtabel.

De big air wedstrijden van de “Air & Style” zijn 6star TTR events waar enkel ’s werelds beste riders mogen aan deel nemen. Er staan immers 1000 TTR punten en 100.000$ aan prijzengeld op het spel. Het concept van de Air & Style is gelijkaardig aan dat van de FIS World Cups: beide competities worden gehouden in grootsteden, op een gigantische stelling met kunstsneeuw. Maar, de grootte van de schans en de prijzenpot zijn bij de TTR een pak groter. Daarom staan de Air & Styles bij alle grote namen van de snowboardwereld bovenaan de prioriteitenlijst.

Seppe kende geen gemakkelijke loting. In de eerste ronde nam hij het met succes op tegen de huidige nummer 1 van het TTR circuit, de Noor Gjermund Braaten.  In de tweede ronde van de knock out format kwam Seppe uit tegen tweevoudig TTR World Champion, de Fin Peetu Piiroinen. Die legde met een backside 1260 de druk bij onze landgenoot. Maar, cool als altijd wist Seppe hier schitterend mee om te gaan. Hij pakte uit met exact dezelfde trick als de Finse kampioen, maar dan hoger, verder en met meer style. In de superfinals scoorde Seppe opnieuw 91,67 punten met zijn back 12. Daarmee verwees hij de Duitser Elias Elhard en de Noor Mikkel Bang naar de 3de en 4de plaats. Enkel Seb Toutant deed beter met een cab double corck 1260. Seppe behoudt zijn tweede plaats op de TTR World Ranking en bewijst eens te meer dat hij zijn plaats bij de wereldtop meer dan waard is.

De finale herbekijken kan via www.freecaster.tv

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief