10e editie Snowjam & Belgian Open

06/12/2010

 

Het Belgisch Kampioenschap Snowboarden en Freestyle Skiën viert komend winterseizoen zijn 10e editie. Van 16 tot 23 april 2011 wordt het snowpark van Les 2 Alpes omgetoverd tot een Belgisch strijdtoneel.

De beste Freestyle skiërs en snowboarders doen in vier disciplines (cross, half pipe, slopestyle en big air) een gooi naar de nationale titel. Het wordt opnieuw reikhalzend uitkijken naar de strijd tussen gevestigde waarden en nieuwe talenten. De clubs van Snowvalley en Ice Mountain draaien immers op volle toeren en stilaan treedt een nieuwe generatie junioren op de voorgrond. Of die generatie al klaar is om de fakkel over te nemen, valt te betwijfelen. De Belgische vaandeldragers en idolen van de jeugd,  Kevin Bronckaers en Seppe & Anthony Smits, hebben hun komst reeds bevestigd! Ook bij het Freestyle skiën belooft het BK alweer het ultieme sluitstuk van het winterseizoen te worden.

Het Belgisch Kampioenschap Snowboarden en Freestyle Skiën werd 10 jaar geleden voor het eerst georganiseerd in Val Thorens. Met amper 30 deelnemers en een 100tal sympathisanten kende het BK een moeizame start. Drie jaar later werd Val Thorens ingeruild voor Les 2 Alpes en werden de Belgian Open voorzien van een muzikaal randevent, Snowjam. Het werd meteen het startschot voor een explosieve groei. Afgelopen jaar werd voor het eerst het maximum deelnemersquotum van 110 freestylers bereikt. En ook het muzikaal event “Samsung Snowjam” kende een topeditie met meer dan 2.000 deelnemers. Voor de feesteditie van 2011 beloven de organisatoren nog meer spektakel. Met namen als Triggerfinger, Luc De Vos, Guy Swinnen en Sweet Coffee is Snowjam een volwaardig festival in de bergen en lijkt de boodschap alvast duidelijk: snel inschrijven!

Alle info via www.snowjam.be

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief