Laax: ook voor families

15/12/2010

 

LAax dat goed bekend staat als freestyle en snowboard gebied, is ook ideaal voor gezinnen die op zoek zijn naar een stijlvolle wintersportbestemming. Op slechts 90 minuten afstand van Zürich, biedt Laax gezinnen met zowel skiënde als snowboardende leden, een enorme variëteit aan pisten. Niet alleen Europa’s grootste halfpipe, maar ook de eerste Indoor Freestyle Academy, drie Snow Wonderlands voor kinderen vanaf 2 jaar en entertainment voor peuters en tieners. De stijlvolle accommodaties en een breed assortiment aan restaurants bieden volop vertier off-piste.

Laax snowboard paradijs

Tieners kunnen naar harte lust stoom afblazen in één van de vier snow parks en de echte durfals kunnen hun kunsten vertonen in Europa’s grootste halfpipe. Bovendien is dit seizoen Europa’s eerste Indoor Freestyle trainingcentrum geopend. Net als het Woodward centrum dat vorig jaar geopend werd in Copper Mountain (Colorado, USA), heeft de Laax Freestyle Academy, kunstmatige halpipes, met schuim gevulde landingsplaatsen en trampolines voor het veilig oefenen van sprongen en stunts. Op dinsdag- en donderdagochtend, nemen kinderen in de leeftijd van 0-5 jaar, tijdens het ‘Flying Ants’ programma, de leiding over en verandert de Freestyle Academy in een reusachtige speeltuin.

Ook nieuw is de 2,5 kilometer lange piste met rails, obstakels en boxen voor alle niveaus. Freestyle (groep)lessen bieden de mogelijkheid om de uitdaging van een extreme sport aan te gaan. Dit alles onder begeleiding van gekwalificeerde instructeurs. Na een dag oefenen, kunnen Freestyle boarders en skiërs vast dromen over deelname aan het jaarlijks in Laax plaatsvindende Snowfest (3-9 april 2011).

Snow Wonderland

Vorig jaar leerden maar liefst 7.000 kinderen skiën in één van de drie Snow Wonderlands, die onderaan de dalstations in Laax, Flims en Falera liggen. Laax heeft met Ami Sabi, Spirit of the Mountain, een educatieve twist aan de traditionele skischool gegeven. Ami Sabi is een fictief karakter die een handje helpt bij het tot leven brengen van de omliggende bergwereld. Kinderen komen zo meer te weten komen over dieren die in de omgeving leven en kunnen mee doen met een speurtocht en op zoek gaan naar leuke, natuurlijke souvenirs uit de bossen. Gedurende het hoogseizoen zijn er op dinsdag en donderdag speciale sleeavonden, inclusief verlichtte rodelbanen, het gebruik van een slee, een overheerlijke fondue en natuurlijk glühwein voor de ouders.

Kinderopvang

Ouders kunnen uit een groot aantal opties kiezen voor de opvang van hun kroost. Zo is er Snow Kindergarten, voor kinderen van 0-4 jaar. Hier wordt spelen in de crèche afgewisseld met leren skiën en buitenspelen. De crèche bij het rocksresort is open van 09.30 – 16.00 uur, (maandag tot en met vrijdag), opvang inclusief de lunch. De skischool zelf biedt opvang voor halve (2 uur) en hele dagen, inclusief een lunch onder begeleiding, voor kinderen van 4-12 jaar. Ook zijn babysitters beschikbaar bij het rocksresort en het signinahotel, die 48 uur van tevoren te boeken zijn à CHF 30,- (circa € 22,-).

Laax, een complete gezinsbestemming

Gezinsaccommodaties variëren van het nieuw geopende, stijlvolle rocksresort, tot traditionele hotels en berghostels. Het gebied, bestaande uit de dorpen, Flims, Laax en Falera, biedt 220 kilometer pisten van divers niveau, inclusief spannende afdalingen voor zowel skiërs als snowboarders. Andere activiteiten voor kinderen zijn schaatsen, sterren kijken in de sterrenwacht van Falera en diverse concerten voor tieners gedurende het hoogseizoen.

Als het op dineren aan komt, dan zijn alle smaken terug te vinden in het gebied – Tegla Curnius, onderaan de nieuwe Freestyle piste biedt regionale specialiteiten in een lodge-stijl omgeving met panoramisch uitzicht en live concerten op het grote terras. Pizzeria Pomodoro in Laax is zeer geschikt voor gezinnen met een groot kindergedeelte en een filmhoek, terwijl het stijlvolle Nooba in het rocksresort speciale rijst- en noodelgerechten voor kinderen serveert.

Gemakkelijk online boeken

De award winnende website van Laax, www.Laax.com, is een interactieve one-stop-shop, waar de bezoeker alles kan boeken wat nodig is voor een onvergetelijke wintersportvakantie; accommodaties (hotels en appartementen), skipassen en ski- en snowboard materiaal en lessen. En om het leven nog makkelijker te maken zijn ook aantrekkelijke gezinsaanbiedingen online te boeken. De website biedt ook volop interessante informatie als het laatste nieuws, weersvoorspellingen, piste- en lift rapporten, webcams, evenementen en podcasts.

Voor de ongeduldige sneeuwliefhebbers; de shuttlebus vanaf de luchthavens in Zürich en/of Friedrichshafen neemt slechts 90 minuten in beslag!

GEZINSAANBIEDING:

7 nachten in een familievriendelijk appartement, inclusief een liftpas voor 7 dagen voor 1 of 2 volwassenen en 1 tot 3 kinderen. Prijs per gezin CHF 1164 (€ 886,-). Kijk voor deze speciale aanbieding op http://www.Laax.com/en/#/en/buchen/packages
Voor meer informatie over LAAX, zie www.Laax.com of bel +41 (0)81 927 77 77

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief