Sneeuwplezier bij maanlicht

16/12/2010

 

De meeste wintersporters storten zich na een dag op de piste in het après-ski leven of keren terug naar hun hotel voor wat ontspanning. In de Tiroler Zugspitz Arena kunnen fanatiekelingen genieten van winterse activiteiten onder de sterrenhemel.

Klassiek met een houten slee, vol gas met een minibob of rodelen, maar ook een wandeling maken of cross country skiën bij maanlicht is een bijzondere ervaring in de Tiroler Zugspitz Arena.

In de Tiroler Zugspitz Arena kan je ook in de avond uren volop actief zijn op de piste. Speciaal voor de echte die hards is er een spectaculair programma opgezet met winterse activiteiten en spetterende shows.

Iedere dinsdag en vrijdag kan er vanaf 18.30 uur gerodeld worden op de verlichte Ehrwalder Alm in Ehrwald. De vele bochten zorgen voor een uitdagende afdaling. Tussendoor kunnen de avonturiers zich opwarmen in de Ganghofer Hütte met thee en Kaiserschmarrn. Voor wie er dan nog geen genoeg van heeft, de Ehrwalder Almbahn brengt je graag nog een keer omhoog. Rodelmateriaal kan in alle regio’s van de Tiroler Zugspitz Arena gehuurd worden.

Wie het liever iets rustiger aan doet, vindt uitdaging in Bichlbach en Heiterwang. Daar kunnen de cross country skiërs tot 9 januari 2011 dagelijks van 17.00 uur tot 22.00 uur gebruik maken van ruim 7,5 km aan verlichte loipes. Daarna kan dit iedere dinsdag en donderdag van 18.00 uur tot 21.00 uur.

Wanneer je ’s avonds geen zin hebt om zelf op de piste te staan kan je iedere maandag vanaf 20.30 uur gratis de spectaculaire show van Skischool Lermoos bijwonen. Echte professionals wagen zich hier aan geweldige sprongen met aansluitend een schitterende vuurwerkshow. Eén keer per maand is het extra romantisch in de Tiroler Zugspitz Arena. Dan wordt het winterlandschap verlicht door de schitterende lichtjes van de fakkeltocht.

Ruim 150 km piste
De Tiroler Zugspitz Arena (met als bekendste wintersportdorpen Ehrwald, Lermoos, Berwang, Bichlbach en Biberwier) telt 7 skigebieden. De 147 km pistes bieden zowel oefenweides voor beginners als uitdagende afdalingen voor gevorderden. De gemoedelijke en overzichtelijke skigebieden in de dorpen Ehrwald, Biberwier en Berwang/Bichlbach (‘Skischaukel Berwang’) zijn perfect voor families en gemoedelijke skiërs. De gevorderde wintersporter komt in de Tiroler Zugspitz Arena vooral aan zijn trekken op de ‘Grubigstein’ in Lermoos of in het gletsjerskigebied ‘Zugspitzplatt’ (2.900 m). Snowboarders vinden de perfecte ‘line’ in de tiefschnee, de halfpipes, boardercross-afdalingen en snow- en funparks.

Check www.zugspitzarena.com

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief