Alpbachtal met nieuw snowpark voor beginners en families

24/12/2010

 

Alpbachtal opent dit weekend op de Wiedersberghorn de deuren naar een nieuw snowpark. Het nieuwe snowpark is zo gemaakt dat ook beginners en families hun ‘tricks’ kunnen oefenen en showen.

Zowel voor de freestyle- en gewone skiërs als snowboarders zijn er verschillende schansen waarop de sprongen geoefend kunnen worden. Indien nodig zorgen zeven sneeuwkanonnen ervoor dat de sneeuw optimaal is.

Wie droomt er niet van net zo stoer te zijn als de jongeren die zich in de freestyle en snowboard video’s in een halfpipe storten en sprongen maken waarbij ze gewichtloos door de lucht zweven? Om dat te durven moet je beschikken over een aardige dosis moed, veel trainen en vooral niet te oud zijn… Ook uitgedroomd? Dat hoeft niet want in Alpbachtal is vanaf deze winter een snowpark voor iedereen.

Het snowpark bestaat uit een 150 meter lange halfpipe, kickers, slides en diverse schansen waar ook de profs op trainen. Het park is zo opgebouwd dat iedereen spelenderwijs mooie ‘jumps’ en ‘tricks’ kan leren. In het snowpark staat plezier hebben met vrienden en familie op de voorgrond. Ook de ervaren skiërs en boarders kunnen hier terecht, voor hen is er een ‘advanced line’ gemaakt waar ze de mooiste ‘moves’ kunnen showen.

Snowpark Alpbachtal Setup
• Easy Boxen: Flat Xox, rails, Rainbow Box
• Easy Kicker: 2 x 3 m Kicker
• Rails: 15 m lange rails
• Pro Boxen: Straight Box, Jib Box, Jib Tank, Rainbow Box, Mail Box
• Pro Kicker: 2 x 10-12 m Kicker
Sugarparks Slopestylecontest Alpbachtal
Op 22 januari 2011 viert Alpbachtal de officiële opening van het Freeski- en Snowboardpark met de eerste ‘Sugarparks Slopestylecontest’ met spectaculaire stunts en coole beats.

Alpbachtal in het Oostenrijkse Tirol is in de winter een charmant sneeuwparadijs voor actieve wintersportgenieters van ieder niveau. Met 52 km ski- en snowboardpistes in alle moeilijkheids graden, 100 km langlaufloipes, meer dan 140 km sneeuwwandelpaden, 6 rodel banen, diverse natuurijs banen, een overdekte ijsarena en 4 kinderclubs biedt het gebied een gevarieerd wintersportpakket voor jong en oud. Mede dankzij de sneeuwzekerheid is Alpbachtal uitgegroeid tot een geliefde wintersport bestemming. Vooral families met kinderen komen hier graag terug.

Check www.alpbachtal.at voor meer info.

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief