Snowkiten in Serre Chevalier

30/12/2010

 

Van 8 tot 16 januari vindt in het Franse skigebied van Serre Chevalier de zevende editie plaats van de Snowkite Masters. ’s Werelds beste riders bekampen elkaar op de top van de Col du Lautaret.

De beste kite-skiërs en -snowboarders ter wereld evenals de beste Franse riders ontmoeten elkaar in Serre Chevalier Vallei op de top van de Col du Lautaret voor de “Snowkite Masters” 2011. Bekijk de video: http://vimeo.com/17590440

Kitesurfen in de sneeuw
Snowkiten lijkt heel erg op kitesurfen. Het wordt alleen in de sneeuw gedaan, met ski’s of een snowboard. Meestal worden dezelfde kites als bij het kitesurfen gebruikt. De sport kan zowel in de bergen als op sneeuwvlaktes worden beoefend. De stijgende lucht in de bergen maakt het mogelijk om hele lange en verre sprongen te maken. Het heeft dan wat weg van paragliden.

Snowkite school
In Serre Chevalier is het mogelijk om het snowkiten te leren van professionals. Snowkiteschool KITELEGENDE in Monêtier les Bains biedt diverse cursussen en clinics aan. Een uurtje kennismaken met de sport kost 40 euro. Een complete beginnerscursus van drie dagen kost 390 euro. Meer informatie op de website van Serre Chevalier.

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief