Katrien Aerts wint in Thyon

09/01/2011

 

Gisteren vond in Thyon (Zwitserland) de 8e editie van de Jib Night Contest plaats. Voor Katrien Aerts was het de eerste keer dat ze aan deze wedstrijd deelnam.

We citeren van haar website www.katrienaerts.be:

De wedstrijd kwam enkel aan op railskills. Geen sprongen dus! De kwalficaties werden door de dag gehouden in het snowpark van Thyon. De finale werd ’s avonds gehouden op een set-up beneden in het dorp. In totaal waren er over de 100 deelnemers en de kwalificaties verliepen een beetje chaotisch. Na  zeker 45min wachten kon ik pas mijn eerste kwalificatie run doen. Na zo lang stilstaan, ging ik dus de mist in en kwam ten val. Gelukkig herpakte ik me in mijn tweee run en werkte de 4 rails op een rij netjes af. Ook mijn derde run verliep goed. ’t was zelfs goed genoeg om na de kwalificaties op de eerste plaats te staan. Bij de dames gingen enkel de eerste drie door naar de finale van ’s avonds.

Beneden in het dorp stond een mooië set-up waar er gestreden ging worden voor de podiumplaatsen. De speakers hadden wat te veel ‘vin chaud’ gedronken’ en kregen een leuke sfeer in het publiek. In de finale kregen we twee runs en de beste telde. Ik ging voor de kink rail. Bij mijn eerste run, deed ik pretzel 270 out, die lukte wel, maar ik was niet 100% tevreden over mijn afwerking. In mijn twee run gapte ik het eerste deel van de rail en werkte ik switch af. En de overwinning was binnen!

Volgende week zaterdag staat de volgende wedstrijd op het programma, maar ik zal een keuze moeten maken tussen de Verbier Ride en een etappe van de Ladies First Challenge. Welke het wordt weet ik nog niet.

We wensen haar in elk geval veel succes op de volgende wedstrijden!

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief