Familievakantie in Valle d’Aosta

11/01/2011

 

Er zijn twee belangrijke voorwaarden voor een geslaagde gezinsvakantie in de sneeuw: de afstand naar het skigebied mag niet te groot zijn en in het skioord moet de hele familie aan zijn trekken komen. De Italiaanse regio Valle d’Aosta voldoet aan beide voorwaarden en heeft nog veel meer in petto.

De reis naar Valle d’Aosta verloopt helemaal via autosnelwegen en je moet geen enkele bergpas over. De afstand vanuit Brussel bedraagt 865 kilometer en bij het uitrijden van de Mont Blanc Tunnel of de Grand Saint-Bernard Tunnel sta je meteen temidden van de besneeuwde bergwereld en op een steenworp van de beste skioorden.

Op een paar kilometer van de snelweg ligt het bekende skioord Courmayeur. Het is een winterbestemming met charme, internationaal bekend als centrum voor bergbeklimmen en voor ski, op de flanken en in het machtige decor van Europa’s hoogste berg, de Mont Blanc. In Courmayeur zullen gevorderden en snelheidsduivels hun hartje ophalen, ook in de diepsneeuw. Beginners en kinderen beleven plezier op de oefenpistes van Dolonne en langlaufers vinden prachtige loipes in Val Ferret. Voor niet-skiërs en voor wie het skiën wil afwisselen met andere activiteiten is er in Courmayeur veel te beleven. Je kunt het Alpenmuseum bezoeken en via de snelweg ben je in geen tijd in Aosta, hoofdplaats van de regio. Daar ga je winkelen, musea en archeologische sites bezoeken, streekgerechten proeven in sfeervolle restaurants.

De allerkleinsten en zij die voor het eerst op de latten staan vinden in Breuil-Cervinia 45 kilometer makkelijke pistes waar je kan leren en oefenen. Die eerste kennismaking met de lange latten wordt trouwens een onvergetelijke ervaring vanwege het indrukwekkende bergdecor. Breuil-Cervinia is een imponerende skiarena, omringd door de hoogste toppen van de Alpen. Terwijl de kinderen veilig en wel genieten in de skischool beleven de volwassenen de sublieme ski ervaring op het plateau van de Monte Rosa, 2982 meter hoog.

Alle info via www.valledaosta.be

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief