Leki pronkt met nieuwe skistokken

12/01/2011

 

Skistokken die niet lekker in de hand liggen, zorgen elke afdaling weer voor irritatie. Vandaar dat Leki constant op zoek blijft naar het ideale handvat, zoals o.a. de Trigger S handgreep.

Omdat smaken verschillen heeft Leki verschillende handgrepen uitgevonden: de PA Safety Grip, het Trigger 1 handvat en de laatste innovatie: de Trigger S handgreep, waarbij je de handschoen direct aan de stok klikt.

Handvat met een plus

Van de drie handgrepen doet de PA Safety Grip het meest denken aan een traditioneel handvat. Maar het is er wel één met slimme extra´s. Zo zorgt de geïntegreerde correctiezone met veiligheidsriem voor een ontspannen houding van de hand. Verder is het ergonomische handvat ook nog eens erg licht.

Lus of geen lus?

Naar de bekende lus zul je tevergeefs zoeken bij de Leki skistokken met een Trigger 1 handvat. Dit handvat is namelijk voorzien van een lus die je als een riempjeshandschoen om je skihandschoen heen doet. Komt er spanning op de lus te staan, bijvoorbeeld bij een val, dan schiet de lus naar boven, om blessures te voorkomen. Het Trigger 1 handvat heeft een geïntegreerde correctiezone. De ergonomische vorm zorgt voor extra steun, zodat je de helling af gaat met een ontspannen houding van de handen.

Lus wordt handschoen

Geen zin in lussen om de pols of fladderende riempjes rond je stokken? Kies dan voor de handvaten van Leki met het Trigger S systeem. Bij handgrepen met Trigger S klik je de handschoenen namelijk direct vast aan je skistokken. Er komen dus geen lussen meer aan te pas. Mocht je ten val komen, dan vermindert het Trigger S veiligheidssysteem het risico op blessures. De ergonomische vorm van het handvat zorgt voor een ontspannen houding van de hand. Wie van snelheid houdt, kan bovendien kiezen voor een Trigger S handvat met Speed Grip. Dit handvat heeft vier inkepingen voor de vingers voor extra grip. Voor slalomliefhebbers zijn er de Trigger S handvaten met slalom grip: met vier inkepingen voor de vingers en extra ondersteuning bij de pols.

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief