Völkl met nieuwe techniek

20/01/2011

 

Met de ontwikkeling van de Bio-logic technologie helpt Völkl vrouwelijke skiërs bij het voorkomen van knieblessures. De techniek is toegepast op alle Völkl Attiva modellen.

Betere dynamiek, minder moeite, makkelijker draaien en betere bescherming van je kniegewrichten. Dat is wat deze techniek moet garanderen.

Aan de ontwikkeling van deze nieuwe technologie lang een studie ten grondslag. Daarin werd aangetoond dat vrouwen bij het skiën een grotere kans op knieblessures hebben dan mannen. Niet omdat ze anders skiën, maar omdat zij anatomisch gezien gevoeliger reageren op lichamelijke inspanningen.

In nauwe samenwerking met gerenommeerde artsen en atleten, ontwikkelde Völkl de Bio-logic Technology. De techniek zorgt ervoor dat de skiprestaties verbeteren en de kans op extreme blessures aanmerkelijk kleiner wordt. Dit doordat de knie minder belast wordt en de beenspieren juist meer gestimuleerd worden.

Bij de Bio-logic Stance is het teengedeelte licht verhoogd in vergelijking met de hiel. Dit zorgt ervoor dat draaien makkelijker wordt. Daarnaast zorgt het ervoor dat de gebruiker een dynamische houding aanneemt en hierdoor minder snel vermoeit raakt.

De techniek van de Bio-logic Geometry maakt snelle draaien mogelijk en zorgt voor minder belasting van het lichaam aan het einde van de draai. Hierdoor kun je makkelijker en meer precies draaien. 
Bij Bio-logic Flex is een combinatie gemaakt van de karakteristieken van de Stance en Geometry. Dit resulteert in een flexibele ski die het skiën makkelijker maakt, zonder dat dit ten koste gaat van de sportieve prestaties.

Meer info via www.voelkl.be

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief