Gratis met de trein naar het WK alpineski

26/01/2011

 

Van 7 februari tot 20 februari vinden in het Duitse skioord Garmisch-Partenkirchen de FIS wereld kampioenschappen alpineski plaats. De Tiroler Zugspitz Arena biedt haar gasten de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van de ‘Schneeexpress’.

Deze grensoverschrijdende trein brengt je binnen 30 minuten naar de spraakmakende wereldkampioenschappen alpineskiën.

‘Grenzeloos’ genieten van de wintersportvakantie in de Tiroler Zugspitz Arena en tussendoor de spanning opzoeken in Garmisch-Partenkirchen, waar de FIS Alpine Ski-WM plaatsvinden. Met de gastenkaart die je ontvangt bij aankomst in de Tiroler Zugspitz Arena kun je kosteloos gebruik maken van de ‘Schneeexpress’. Deze trein vormt een snelle verbinding naar de spectaculaire FIS Alpine Ski-WM. Opstappen kan in de plaatsen Lermoos, Lähn, Bichlbach-Berwang en Heiterwang. Een gedetailleerd vertrekschema vind je op http://www.zugspitzarena.com/fileadmin/pdf/fahrplaene_10-11/schnee_express.pdf

De FIS Alpine Ski-WM zorgen telkens weer voor een groot spektakel. Toeschouwers van over de hele wereld reizen speciaal naar Garmisch-Partenkirchen af om de kampioenschappen  bij te wonen.

De Tiroler Zugspitz Arena (met als bekendste wintersportdorpen Ehrwald, Lermoos, Berwang, Bichlbach en Biberwier) telt 7 skigebieden. De 147 km pistes bieden zowel oefenweides voor beginners als uitdagende afdalingen voor gevorderden. De gemoedelijke en overzichtelijke skigebieden in de dorpen Ehrwald, Biberwier en Berwang/Bichlbach (‘Skischaukel Berwang’) zijn perfect voor families en gemoedelijke skiërs. De gevorderde wintersporter komt in de Tiroler Zugspitz Arena vooral aan zijn trekken op de ‘Grubigstein’ in Lermoos of in het gletsjerskigebied ‘Zugspitzplatt’ (2.900 m). Snowboarders vinden de perfecte ‘line’ in de tiefschnee, de halfpipes, boardercross-afdalingen en snow- en funparks.

Meer info over de Tiroler Zugspitz Arena vind je bij: Tourismusregion Tiroler Zugspitz Arena , tel. 00 43 5673 20 000, fax 00 43 5673 20 000-210, email:info@zugspitzarena.com of via de website www.zugspitzarena.com.

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief