Forse sneeuwval brengt winter terug in Tirol

29/01/2011

 

Koning winter is terug in Tirol! Strak geprepareerde pistes met een dik pak sneeuw. Dat is het beeld in Achensee waar de afgelopen dagen 30-40 cm verse sneeuw is gevallen. Bekijk de actuele sneeuwsituatie in het video snowreport.

Video: Tirol Snowreport Achensee 27 januari 2011

Achensee is na de plustemperaturen van begin januari weer gehuld onder een witte deken. Martin Tschoner, managing director van TVB Achensee, is verheugd met de perfecte weersomstandigheden. “Met deze winterse condities, 50 km goed geprepareerde pistes en 200 km loipen staat niets een goed winterseizoen in de weg”, aldus Tschoner.

Zonnige vooruitzichten
In Tirol loopt het winterseizoen door tot eind april. Een groot voordeel van skiën in het voorjaar is dat de zon zich vaker en langer laat zien. In de Lienzer Dolomieten (Osttirol) wordt tot 3 april zelfs een zongarantie gegeven. Wie ten minste 14 dagen voor aankomst het 8-daagse ‘Sonnengarantiepaket’ boekt, krijgt een deel van de reissom terug wanneer de zon minder dan 3 uur per dag schijnt. Zie voor meer informatie en boekingen www.osttirol.com ofwww.vakantie.tirol.at/aanbiedingen.
Voor wie het winterseizoen niet lang genoeg kan duren bieden de Tiroler gletsjers pisteplezier tot begin juni. Meer informatie over de gletsjers in Stubai, Hintertux, Kaunertal, Sölden en Pitztal vind je op: www.gletscher.tirol.at.

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief