Hochzeiger in top 3 meest prijsgunstige skigebieden van Europa

01/02/2011

 

Het Pitztaler skigebied Hochzeiger is door het Duitse tijdschrift Konsument en de Europäischen Verbraucherzentralen beoordeeld als één van de meest prijsgunstige skigebieden van Europa.

In totaal zijn de prijzen van 197 skigebieden uit 20 landen vergeleken in het onderzoek. Naast voordelige skipassen staat ook het diverse aanbod van gezinsactiviteiten hoog in het vaandel bij Hochzeiger. Skicursussen onder begeleiding van Nederlandssprekende skileraren worden afgewisseld door spoorzoekertje met sneeuwschoenen en het bouwen van iglo’s. De allerkleinsten kunnen terecht in de kinderopvang vanaf 0 jaar, terwijl volwassenen hun prestaties meten op de reuzenslalom met zelftimer. Ook de 6 km lange rodelbaan behoort tot de mogelijkheden.

In de categorie voordelige skigebieden van 51 tot 100 pistekilometers kwam Hochzeiger als derde naar voren. De uitkomst is gebaseerd op de prijs voor een 6-daagse skipas voor twee volwassenen en twee kinderen. Hochzeiger beschikt over 9 liften en 52 km geprepareerde pistes. Het gebied is grotendeels boomvrij waardoor kinderen onbezorgd kunnen skiën op de brede pistes. Met ligging op 1.450 tot 2.450 meter hoogte en nieuwe besneeuwingstechnieken is ski- en snowboardplezier gegarandeerd tot in het late voorjaar.

Scala aan activiteiten

De voordelige skipassen worden gecombineerd met activiteiten voor jong en oud. Na een ochtend oefenen op de piste beleven beginnende skiërtjes van twee tot zes jaar de spannendste  sneeuwavonturen in de Bambiniparken. Samen met Pitzi de steenbok, de mascotte van het Pitztal, maken de kids sneeuwsculpturen en iglo’s en gaan ze op zoek naar Pitzi’s geheime schuilplaats. Een dag in een Bambinipark kost € 23,-. In combinatie met een skiles betaal je € 34,-.

Een ouderwetse rodelavond mag natuurlijk niet ontbreken. Hochzeiger beschikt over een 6 km lange rodelbaan die door de bossen tot Kaitanger loopt. Het hoogteverschil is 550 meter. Wie overdag op de ski’s staat kan op donderdagen van 19.30 tot 21.00 uur rodelen op de verlichte baan. Geen eigen slee? Verschillende sportwinkels verhuren sledes vanaf € 5,- per dag.

Volwassenen vinden uitdaging bij de zelftime-race bij het dalstation van de Rotmoos skilift. Voor € 1,- per afdaling testen zij hun snelheid op de reuzenslalom met een hoogteverschil van 100 meter. De moeilijkheidsgraad kan naar eigen kunnen worden aangepast.

Het Pitztal (880 tot 1.640 m hoogte) is een veelzijdige regio in het Oostenrijkse Tirol. Skiërs en snowboarders, jong en oud, kunnen genieten van afdalingen van de Wildspitze berg (3.774 m), de hoogste berg van Tirol en de tweede hoogste berg van Oostenrijk. Met de ‘Pitz Regio Card’ hebben wintersporters toegang tot 120 km piste, inclusief de Pitztaler Gletsjer. De wintersportgebieden, Hochzeiger, Rifflsee en Pitztaler Gletscher zijn bereikbaar met de gratis skibus die elk uur rijdt. Mede dankzij de gemoedelijke dorpjes Arzl, Jerzens, St. Leonhard en Wenns (7.400 inwoners) is Pitztal ook een perfecte bestemming voor gezinnen met kinderen. Het Pitztal ligt op ca. 876 km van Utrecht en is ook uitstekend bereikbaar vanaf de luchthaven van Innsbruck.

Surf voor meer informatie kan je terecht op www.pitztal.com en www.hochzeiger.com .

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief