La Bresse-Hohneck… op kousenvoeten de nummer 1 dichtbij!

01/02/2011

 

La Bresse was voor Jean-Marie Remy de plek waar het in 1967 allemaal begon. Met een klein mechanisch skiliftje droomde hij van grootse dingen.

Vandaag telt zijn droom 9 volwaardige skistations, verspreid over gans Frankrijk. En toch blijft ‘oermoeder’ La Bresse-Hohneck haar innovatieve karakter behouden. Hier worden alle nieuwigheden eerst gelanceerd, hier wordt dag en nacht gewerkt om de dromen en ideeën van de ondertussen 80-jarige Meneer Remy vorm te geven. En wie dacht dat tussen droom en daad praktische bezwaren staan, wordt hier van het tegendeel overtuigd. Wilskracht en een stevige visie doen dingen bewegen, dat bewijst deze energieke grijsaard! Met de ‘nouveautés 2010-2011’ verleidt hij alvast iedereen:

Een 700 meter lange rodelbaan siert de rechterflank.

Een gloednieuwe en karaktervolle residentie met 47 appartementen, Les Grandes Feignes, werd aan de voet van de pistes opgetrokken op de plaats waar vroeger de loketten en een cafetaria de wintertoeristen moest dienen. Op die plek zorgt nu een gezellig dorpje als het ware voor sfeer en warmte. Hier worden alle voorzieningen gecentraliseerd: skiboxen, skipasverkoop, een boetiek met souvenirs, een kleine shop met etenswaren, verhuur van materiaal én skikledij (dat je online op voorhand kan bestellen). En als kers op de taart een prachtige eet- en drinkgelegenheid Le Slalom. Vergeet refter of cafetariatoestanden, denk lounge met als pièce de résistance een grote open haard in het midden van het restaurant.

Restaurant 'Le Slalom'

Alsof je in een huiskamer zit, maar dan wel met een magnifiek zicht op de pistes. Voor vriendengroepen is er gedacht aan hoge tafels met barkrukken, voor de jonge gezinnetjes zijn er aparte tafeltjes en kinderstoeltjes. Koppeltjes nestelen zich aan het raam, zonnekloppers laven zich aan de zon op het brede terras en haastige sportievelingen drinken snel een kop koffie aan de bar. Met verschillende hoekjes en meubilair werd een apart kader gecreëerd voor elk type wintertoerist. Eén ding moeten ze wel gemeen hebben: een hart voor authenticiteit en charme, een lichte voorkeur voor verwennerij en neiging tot koude tenen. Want werkelijk overal vind je hier tapijt! Vanaf het moment dat je ergens binnenstapt, wordt je gedragen door zacht, warm en geluiddempend tapijt. Een ideetje van Jean-Marie! Werkelijk geniaal, want het straalt niet enkel comfort, luxe en gemoedelijkheid uit. Het zorgt voor die persoonlijke toets die maakt dat het gewoonweg niet in je opkomt om je kauwgom of peuk hier achter te laten. Hier geen lawaai, braspartijen, vandalisme of andere vuiligheid die grotere skistations wel eens met zich meebrengen. Zelfs de ski’s en snowboards staan netjes gestapeld voor de ingang van het restaurant.

U begrijpt het: grote mensen voelen zich in La Bresse meer dan ooit koning te rijk. En hun kinderen worden nu ook als prinsjes behandeld! Op de meest zonnige plek werd het kinderdorp gebouwd. Opoualand is een afgebakende zone met een eigen piste waar een levende mascotte de kids een hele dag gek maakt. Aan de voet van dat speelterrein ontvangen 5 gediplomeerde verzorgers de allerkleinsten in een gloednieuwe crèche. In een lichte, grote ruimte kunnen de kinderen naar hartenlust spelen op de warme sportvloer. Slapen doen ze in een apart slaapgedeelte en ook om een hapje te eten of te lezen is een bijzondere kamer ingericht. Je kan je kindje dus met een gerust hart achterlaten wanneer je het kind in jezelf loslaat op de rodelbaan die recentelijk de rechterflank van het skidomein siert. Een afdaling van 700m met snelle bochten, te gekke golf- en tolbewegingen garanderen dat je je plots weer 10 jaar jonger voelt. Of voel je je pas herboren wanneer je ’s ochtends vroeg de zonnegroet kan brengen met je blik gericht op de mooiste bergflank? Voor vroege vogels en late starters is er de Aurore et Nocturne. Tussen 06u en 22u kiest ieder zijn mooiste moment.

Surf snel naar http://www.labresse.labellemontagne.com/ voor packs, promos en andere info. Via de webcam kan je voor je vertrekt de condities nog snel checken. Maar met de installatie van 286 sneeuwkanonnen wordt de natuur een behoorlijk handje geholpen en hoef je niet te twijfelen.

tekst en foto: An Martens

Hier laat je je kinderen met een gerust hart achter.

In Opoualand zijn de kleintjes de baas!

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief