Wintersport-Arena Sauerland heeft voldoende sneeuw

03/02/2011

 

Met slechts een paar uur autorijden zit je al midden in het grootste wintersportgebied ten noorden van de Alpen. De Wintersport-Arena Sauerland is goed voorbereid op de komst van naar sneeuw smachtende laaglanders.

Op dit moment reikt de witte deken op de besneeuwde pistes al tot heuphoogte. En daaraan verandert in de komende februariweken niet veel.

De sneeuwmakers hebben in de koude nachten van de afgelopen weken flink doorgewerkt en grote sneeuwreserves aangelegd. De liftexploitanten zijn er daarom absoluut zeker van, tijdens de krokusvakantie uitstekende wintersportcondities te kunnen bieden. Om het even of er nog verse sneeuw valt of niet. Inmiddels beschikt deze streek over meer dan 70 pistes met sneeuwkanonnen. Dat is bij elkaar even veel als 140 voetbalvelden!

Als de groten wat doen, willen de kleintjes niet achterblijven. In de zogenoemde „kinderlanden“ met kleurrijke sprookjesfiguren, torens, hobbelpistes, slalomparcours en „tovertapijten“ leren ze spelend skiën. En gewoon in het Nederlands.

Dankzij de baanverlichting kunnen de overtuigde wintersporters ook ‘s avonds nog op de latten of op hun board. Als je niet al te ver van de grens, kun je na werktijd binnen drie uur ergens op een piste staan van de Wintersport-Arena Sauerland. En dan is het genieten van de sport en van de après-ski, die echt geen halt houdt bij de deur van de skihut aan de pisterand. Dat plezier golft de hele helling over!

Dit gebied heeft echt pretpotentie. Overal vind je leuke gelegenheden voor après-ski: in oergezellige hutten, in cafés, trendy clubs en discotheken, terwijl je geniet van lekker bier uit Sauerland, glühwein of een heerlijke cocktails. Hier maken de gasten graag van de nacht een dag!.

Maar ook buiten het drukke gedoe van de pistes scoort  de Wintersport-Arena Sauerland punten. Blijf gewoon maar eens even staan en geniet: die verten, dat uitzicht en die heldere koude lucht. Iedereen kan winterwandelen. Je hebt er geen speciale uitrusting voor nodig, alleen warme kleding en stevig schoeisel.
Dwars door de regio lopen vier zogenaamde kwaliteitsloipen, die voor zowel de klassieke als de vrije techniek van langlaufen zijn gespoord.  Hoeveel loipen er in de krokusvakantie zullen zijn, valt nu nog niet te zeggen. Nordic Sports zijn afhankelijk van natuursneeuw en koude. Absoluut sneeuwzeker is echter het Snow-Park voor langlaufers in Schmallenberg-Westfeld. Daar is rijkelijk sneeuw voorhanden; en zeker ook nog in de komende weken.

Spaartip voor de Krokusvakantie: Gebruik de Wintersport-Arena Card! Of je nu gaat voor sportieve „turns“  of voor nonchalante  „drifts; met de Wintersport-Arena Card vindt iedereen zijn lievelingsafdaling. Het ticket is in zes skigebieden geldig, die gezamenlijk meer dan de helft van het totaal aantal pistes beslaan. De kaarten hebben een geldigheid van drie tot zeven dagen; kosten vanaf 58 euro voor volwassenen en 39 euro voor kinderen.

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief