ISPO rocks

06/02/2011

 

Dag 1 van ISPO achter de rug, en meer nog dan vorig jaar staat alles in het teken van de rocker technologie bij de skimerken. Opvallende hoofdrolspelers zijn Salomon – met de BBR – en Elan – met de Amphibio.

Salomon pionierde in de jaren ’90 met de XScream, ontwikkeld door Bertrand Krafft. Diezelfde man is nu het brein achter de BBR. Voor de nieuwe zocht hij zijn inspiratie in de surfboards. De oversized tip heeft de vorm van die van een surfplank voor beter drijfvermogen in de sneeuw, terwijl de achterkant een stuk smaller is om te zorgen voor precisiewerk bij het carven op de piste. Het schematische resultaat is dus een V-vorm, daar waar traditionele ski’s eerder een X-vorm hebben. Salomon heeft de techniek dan ook gepatenteerd. De BBR is een bijzonder veelzijdige ski, die uiteraard sterk presteert buiten de piste, maar met een radius van 13 meter toch ook nog relatief vinnig te noemen is.

Een andere blikvanger vandaag was de Elan Amphibio. Het merk is erin geslaagd rocker en camber te verenigen in de tip. Zo krijg je een beter draaivermogen, maar tegelijk ook voldoende stabiliteit. De rocker zit verwerkt aan de buitenste zijkant van de ski, terwijl de camber in de binnenste zijkant zit. Bij de Elan Amphibio maakt het dus wel degelijk uit of je een ski links of rechts draagt. De Amphibio 84 en de Amphibio 14  kregen een leuk kleedje aangemeten door de Porsche Design Studio.

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief