ISPO dag 2: maatwerk

08/02/2011

 

Skischoenen die zich helemaal naar je voet zetten: dat zou pas optimaal draagcomfort geven. Fischer brengt dat een stap dichter met de Soma Vacuum Fit. Wedstrijdskiërs laten al sinds jaar en dag hun schoenen op maat maken in Oostenrijk. Voor de gewone consument is dat echter onbetaalbaar. Daar zou wel eens verandering in kunnen komen met de Vacuum Fit technologie van Fischer. De plastic buitenschelp van de schoen is volledig aanpasbaar aan de morfologie van de skiër. De schelp is gemaakt van VACU-PLAST, een nieuw soort door Fischer gepatenteerd plastic. Het kan tot vijfmaal thermogevormd worden om optimaal aan de voet aan te passen. Zelfs bij koude temperaturen behoudt de schoen zijn eigenschappen. Daardoor kun je stuurimpulsen dus nog beter uitbrengen. Tijdens het pasproces wordt de schelp verwarmd tot 80°. Je stapt dan in de schelp met je binnenschoen. Er wordt dan een koeling- en compressiepad opgelegd en de standpositie wordt vastgelegd. Gecompresseerde lucht zorgt ervoor dat de hele schoen optimaal aan we voet wordt aangepast. De technologie zal worden gebruikt in het topsegement, met de Soma Vacuum RC4 Pro 150 en 130, Soma Vacuum 130, Soma Vacuum 100, plus het damesmodel Vacuum Trinity 110.

Uiteraard zitten ook de andere schoenmerken niet stil. Dalbello pakt uit met een schitterende freestyleollectie, Full Tilt bevestigt zijn rol van voortrekker in het freeridesegment met de Seth Morrison en Nordica stapt af van de aanduiding van flex op de schoenen, maar werkt wel met de Dynamic Performance Code (DPC), waarbij ze stijfheid, progressie en rebound van de schoen beoordelen.

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief