Synchro Ski World Cup

10/02/2011

 

Op 25 februari vindt in Kappl in de Oostenrijkse Alpen de derde manche van de Synchro Ski World Cup plaats. De top 16 uit de kwalificiaties strijdt in de finale voor de overwinning en een prijzenpot van 15.000 euro.

Synchro Ski is een fijne mix van sport en show. Snelheid is goed voor 25 procent van het puntentotaal, maar ook techniek, coördinatie en synchronisatie tellen mee in de eindafrekening. Na de kwalificaties wordt de wedstrijd afgewerkt volgens een knockoutsysteem, waarbij telkens twee teams van twee skiërs het tegen elkaar opnemen. De laatste horde in het slalomparcours is een sprong, die het verschil tussen winst en verlies kan uitmaken. Een jury van vijf scheidsrechters beoordeelt de deelnemende teams.

Plaats van gebeuren is Sunny Mountain in Kappl, een buurgemeente van het mondaine skioord Ischgl. De grote favorieten zijn Patrick Walter en Klaus Jehle, de regerende wereldkampioenen in het Synchro Ski. Het duo is afkomstig uit Galtür, net als Kappl een buurgemeente van Ischgl.

Meer info kan je vinden op www.kappl.com of www.synchro-skiworldcup.com

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief