Skiers sneller verliefd

11/02/2011

 

Volgens een onderzoek aan de universiteit van Glasgow is de kans om verliefd te worden groter op de skipistes dan in het alledaagse leven. Iets wat onze eindredactrice Sandra alleen maar kan beamen. Zij leerde haar man in 2003 kennen tijdens snowboardlessen in Val Thorens!

Een onderzoek van Dr. Niall MacFarlane van de universiteit van Glasgow heeft aan gewezen dat mensen sneller verliefd worden op een skipiste dan in het gewone leven.

“Geruime tijd leeft het idee dat een emotionele band sterker wordt onder invloed van opwinding en angst. Klassieke studies tonen aan dat een jonge vrouw tweemaal aantrekkelijker wordt gevonden onder omstandigheden die we nu ‘extreme sports’ noemen”, zo zegt Dr. MacFarlane.

Ook bij reeds bestaande relaties kunnen uitdagende activiteiten de liefde versterken. “Je kunt zeggen dat de spanning van skiën – of dat nu voor een beginner op een vlakke skipiste is of voor een gevorderde het offpiste gaan – ons aantrekkelijker maakt voor anderen.”

TOP 4 VALENTIJNSKI-IDEEËN

Veel skigebieden een speciale Valentijnsarrangementen samengesteld. Andere zijn gewoon te romantisch om niet de vlinders van in je buik te krijgen. Vier ideeën.

1) Valentijnsparty te Kitzbuhel, Oostenrijk

Dit gezellige dorpje straalt gewoon Valentijn uit. Je kan er samen met je (toekomstige) geliefde op skisafari, om onderweg te stoppen voor een prosecco op het terras van de restaurants in Hochkitzbühel en Pengelstein. Op Valentijnsavond is er een Valentijnsfeest met DJ in Brixner Stadl. Gratis drank voor al wie Valentin of Valentina heet! (Neem je ID mee). www.kitzbueheler-alpen.com

2) Speeddaten in Arc1950, Frankrijk

Natuurlijk, geen volk zo romantisch als de Fransen. Tegenwoordig vind je in Arc 1950 de langste stoeltjeslift van de Alpen. Kwestie wat extra tijd te hebben tijdens je speeddate in de lift. Gewoon naast de persoon die je hart sneller laat slaan gaan zitten en binnen de 10 minuten weet je of je de partner van je leven heb gevonden, zoniet.. Ski dan naar beneden en probeer het nog eens! www.arc1950.com

3) ‘Fall and ‘Fall in Love’ in Nevis Range, Schotland

Voor degene die nog nooit hebben geskied of gesnowboard is de kans op vallen tijdens een eerste kennismaking mogelijk – nu kun je aan je val zelfs een nieuwe liefde overhouden! Met vlinders in je buik genieten wintersporters van de inspirerende uitzichten over het Schotse Hoogland tot aan de Schotse westkust… een prachtig decor om de liefde van je leven te vinden… of tenminste te leren skiën. www.nevisrange.co.uk

4) Valentijn op de indoorpiste

Te laat om nog een skivakantie te boeken? In Aspen staat alles vandaag in het teken van Valentijn en kan je een arrangement boeken als koppel of als single. Je start met een aperitief, krijgt vervolgens een initiatieles. en sluit de avond af met een romantisch diner. aspen.be/valentijn

In SnowWorld Zoetermeer in Nederland kan je van vandaag tot zondag een sfeervol driegangenmenu boeken in de bistro, met of zonder skipas. Het glaasje prosecco krijg je erbij en als afsluiter wacht een Coupe d’Amour. www.snowworld.com

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief