De boerderij als uitvalsbasis voor winterpret in Zuid-Tirol.

14/02/2011

 

In het Italiaanse Zuid-Tirol kan je wintersport gemakkelijk combineren met een verblijf op de ‘Roter Hahn’ vakantieboerderijen. Met hun centrale ligging vlakbij de skipistes en rodelbanen kan de sneeuwpret onmiddellijk beginnen!

De vakantieboerderijen van het label ‘Roter Hahn’ maken zich stilaan op voor de winter. De Italiaanse regio Zuid-Tirol telt meer dan 30 skigebieden! Zo vind je er onder andere de Seiser Alm, de grootste hooggelegen alpenweide van Europa, de gletsjer bij Sulden aan de voet van de Ortler berg en Dolomiti Superski, het grootste samenwerkingsverband tussen verschillende skigebieden ter wereld. Dolomiti Superski biedt skiërs de modernste verbindingen op zowel de Seiser Alm , de Kronplatz als in het Gröden- en het Gadertal. Waar je ook wil skiën, er ligt altijd wel een hoeve in de buurt waar je jouw vakantie kan doorbrengen. Met de pistes binnen handbereik vormen zij de ideale uitvalsbasis voor een wintersportvakantie met het gezin of met vrienden. 100 vakantieboerderijen liggen op minder dan 500 meter van de skipistes. Iedere boerderij is uniek: zo kan je er schaatsen, skiën, paardrijden in de sneeuw of rodelen. Plezier voor groot en klein gegarandeerd!

Paardrijden in de sneeuw


Een wit sneeuwlandschap, ongerepte vergezichten en frisse berglucht. Zuid-Tirol heeft alles om even te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. En waarom niet de streek ontdekken op de rug van een Haflinger? Deze betrouwbare paarden maken deel uit van het Zuid-Tiroolse culturele erfgoed. Aan de voet van het ‘Dreitausender-Riesen’ in Pfelders ligt de ruiterboerderij ‘Steinerhof’ met een klein skigebied en sneeuwzekere langlaufroutes in de omgeving. Galopperen in de sneeuw of een sledetocht maken door de bossen! Stuk voor stuk unieke ervaringen!

Winters rodelen


Op de gezinsvriendelijke boerderij ‘Zerund’ ben je de alledaagse beslommeringen snel vergeten. De centrale ligging leent zich uitstekend voor uitstapjes naar de Seiser Alm. Deze golvende hoogvlakte behoort tot de grootste alpenweiden van Europa en is omgeven door de steile rotswanden van de Dolomieten. Elke dag staat garant voor verrassende ontdekkingen, of je nu een kijkje wil nemen op de boerderij, rodelen, skiën of liever een rustige wandeling maakt. De bus houdt halt aan de boerderij en brengt je naar het dichtstbijzijnde skigebied.

Schaatsen op de Haidersee


Op familieboerderij ‘Stecherhof’ in het hart van skiparadijs en langlaufgebied de Reschenpass is een vakantie vol winterpret gegarandeerd. De perfecte pistes, sleebanen, winterse wandelpaden en mooie off piste routes liggen op slechts 100m van de boerderij. Daarnaast is de boerderij gelegen aan de rand van het Haidermeer, waardoor je er uitstekend kunt schaatsen in de winter.

De ‘Roter Hahn’ boerderijen bieden alle wintersportliefhebbers de perfecte uitvalsbasis voor een zorgeloze en sportieve vakantie.

Meer informatie vind je op www.roterhahn.it .

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief