Festival In The Snow viert haar medailles

18/02/2011

 

De medailles gaan de deur uit op de FIS Alpine World Ski Championships 2011 in Garmisch-Partenkirchen.

FIS voorzitter Gian-Franco Kasper is tot nu toe al tevreden met het GAP 2011 “Festival in the snow”.

“De slogan ‘festival in de sneeuw’ is al volledig tot zijn recht gekomen tijdens het eerste deel van de wereldkampioenschappen. Tot nu toe gaat alles goed, de organisatie was al onberispelijk, het weer en de sneeuw geweldig en het publiek eerlijk en enthousiast. De openingsceremonie was perfect, het bezoek van Duitse Bondskanselier Angela Merkel, gevolgd door een eerste Duitse medaille, had een enorm effect op het publiek”, aldus Kasper.

Op de kritiek dat de pistes er soms ijzig bij lagen, reageert Kasper bemiddelend.

“Elke atleet heeft zijn of haar persoonlijke voorkeur voor bepaalde sneeuwcondities, dus het is normaal dat niet iedereen tevreden is. Maar de harde en ijzige pistes in het begin van het kampioenschap waren dan weer een voordeel bij de warmere temperaturen de dagen erna.”

Ondertussen vieren de verschillende skiassociaties van Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië de medailles die ze hebben binnengehaald. Op amper honderd meter van de pistes nodigen zij leden en gasten uit om mee de prestaties van hun landgenoten te komen vieren.

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief