Les 2 Alpes voor het hele gezin

21/02/2011

 

De all-inclusive-vakantie  voor het hele gezin is al jaren een beproefd concept aan veel zonnige costa’s en rivièra’s.Nu biedt Neckermann deze reisformule ook aan tijdens het winterseizoen in de grote Franse skigebieden. Wij nipten alvast eens van hun Snowblend in Les 2 Alpes, on the rocks uiteraard.

De charme van Les Deux Alpes bij zonsondergang.

Zelfs de meest doorwinterde skifanaat moet het toegeven: een wintersportvakantie is niet altijd een pretje. Sleuren met (zwaar) materiaal, aanschuiven voor de skipas, en wanneer ook je kleine oogappels wat zuur beginnen worden, vergaat het lachen je al snel. Zeker als je alweer je portefeuille moet bovenhalen voor alle extra’s. Met Snowblend kun je zowel je armspieren als geld (uit)sparen en krijg je er een dosis plezierige extraatjes bovenop. Het zit hem soms in de details: terwijl je valiezen bij aankomst naar de kamer gebracht worden, kan je rustig acclimatiseren in de bar van het hotel waar je een cocktail aangeboden krijgt.

Nederlandstalige skimonitoren

Bij het boeken betaal je een all in-prijs voor een week in half pension of een appartement . Inbegrepen zijn de busreis (wie met de auto gaat krijgt een korting van 60€ p.p.), accommodatie, skipas, ski- of snowboardlessen, kinderopvang tijdens de schoolvakanties (van 9u tot 21u, incl. skilessen) en de après-skiactiviteiten. De huur van het materiaal is niet inbegrepen maar kan wel vooraf bijgeboekt worden. Echt nieuw is deze formule niet maar Neckermann biedt ze nu aan op grote schaal in Frankrijk, en dat heeft zo zijn voordelen. Door de skilessen in een totaalpakket aan te bieden, wordt het verbod voor buitenlandse organisaties om op de Franse pistes skiles te geven, omzeild. Je koters hoeven dus voor het vertrek geen Franse of Engelse spoedcursus te volgen alvorens naar de Ecole du ski français (ESF) te trekken.

Nederlandstalige skilessen zitten in het totaalpakket inbegrepen.

Mountaineering en Testlab

Krijg je koude rillingen bij het aanhoren van termen als ‘all inclusive’ of ‘animatie’? Dan hoef je nog niet meteen te vrezen. Voor de ontwikkeling van het Snowblend-concept, deed Neckermann beroep op de expertise van Globevents. De mensen achter deze Vlaamse wintersportspecialist richtten ooit Skikot op. Oud-studenten die pakweg 15 jaar geleden de tijd van hun leven beleefden in één van de micro-appartementjes van Val Thorens of Les 2 Alpes en ondertussen aan het nageslacht hebben gewerkt, zullen de frisse aanpak best wel appreciëren (evenals het toegenomen comfort). Geen vogeltjesdans dus voor de volwassenen, noch louter kleurboekjes voor kinderen. Zij verdiepen zich daarentegen in de gevechtskunst van het sneeuwbalgooien of trekken een dagje verkleed de piste op. Naast klassiekers zoals een quiz- en spelletjesavond kunnen volwassenen en oudere kinderen een interessante sessie Mountaineeringbijwonen. Aan de hand van video’s worden de do’s en don’ts op en naast de piste uitgelegd. Ook de evolutie van de ski(sport) en het snowboard komen op ludieke wijze aan bod. De opgedane hardwarekennis kan je de volgende dag uittesten op de piste. Uit het Snowblend Testlab mag je, gratis, je eigen of gehuurde paar latten of snowboard voor een dag omruilen tegen één of meerdere van de nieuwste snufjes. Vooral een aanrader voor wie al enige ski-ervaring heeft. Individualisten kiezen uiteindelijk zelf of ze al dan niet aan een bepaalde activiteit deelnemen.

In het snowblend testlab kan je jouw ski's omruilen voor een van de nieuwste snufjes.

Begeleid skiën

Ouders en kinderen volgen in de voormiddag apart les, in groepjes van ten hoogste 6 (snowboard) of 10 (ski) personen. Er wordt daarbij ook een onderverdeling gemaakt volgens het niveau. Na de middag kun je desgewenst het skigebied verkennen onder begeleiding van een van de monitoren. Zij kennen het als hun broekzak en gezien de uitgestrektheid ervan draagt dit echt bij tot het dagelijkse skiplezier. Vergeet dus het zoeken naar gescheurde pisteplannetjes en hou die handschoenen gewoon aan. Gevorderde skiërs die geen nood hebben aan lessen en hun geluk liever naast de piste of in het snowpark zoeken, kiezen beter niet voor deze Snowblend-formule. Zij missen dan wel de Cava Snowbar op het einde van de skidag, opgesteld halverwege een (ondertussen) verlaten piste. Lichtjes vrolijk in het hoofd gaat het daarna te voet naar beneden. De Snowblend crew zorgt voor je wandelschoenen en brengt je skimateriaal terug.

De cavabar waar je 's avonds lichtelijk aangeschoten van wegwandelt.

Aan de voet  van de piste

Voorlopig kan je kiezen tussen 2 grote bestemmingen: Val Thorens, het hoogst gelegen station (2300m-3200m) in Les 3 Vallées of Les 2 Alpes, dat met zijn gletsjer (tot 3600m) altijd sneeuwzeker is. Vanaf volgend seizoen komen daar wellicht nog gebieden bij. Les 2 Alpes is een typisch Frans skidorp uit de jaren ’60 en ’70: groot, opgetrokken uit beton en direct verbonden met de skifaciliteiten er rond. Het is bij ons vooral bekend bij jongeren, voor wie Gemütlichkeit en kleinschalige authenticiteit niet bovenaan het prioriteitenlijstje staan. In de bars, die vaak in handen zijn van Britten en Nederlanders, gaat het er nogal studentikoos aan toe. Wie voor de Snowblend formule met hotel en half pension kiest, logeert in Hotel Aster in Le Village 1800, het hoger gedeelte van Les 2 Alpes. Verwacht geen exclusiviteit of grote luxe, wel recent gerenoveerde kamers en al het nodige comfort zoals een verwarmde skiruimte en een sauna. De ligging is ideaal aan de voet van de piste en de stoeltjeslift.

Aan het dalstation van Les Deux Alpes is de sfeer altijd op en top ski.

IJsgrot

Les 2 Alpes telt 225km pistes en is een langgerekt gebied. Je bent dus wel even onderweg vooraleer je de top van de gletsjer bereikt, maar je kan dan ook nergens hoger in Europa! Sneeuwzekerheid is hier dus geen loze marketingterm. Eens je boven bent, kun je genieten van uitzonderlijke vergezichten en vooral van erg lange afdalingen. Onderaan de gletsjer loont het de moeite om even een bezoekje aan de onlangs vernieuwde Grotte de glace. En ja hoor, zelfs hier kom je druk fotograferende Japanners tegen. Aanschuiven aan de liften duurt nooit echt lang. Op het einde van de namiddag kan het wel erg druk zijn op de pistes terug naar het dorp. Voor de niet-skiërs zijn de wandel- en langlaufmogelijkheden beperkt, en omdat de skipas sowieso in de prijs inbegrepen is, halen zij minder voordeel uit de Snowblend-formule. Naar Les 2 Alpes kom je trouwens niet voor de rust en de natuur, wel om voluit te skiën. Met Snowblend kan dat nu ook met het hele gezin voor een scherpe prijs, zonder praktische beslommeringen en met leuke extra’s à la carte.

De ijsgrot van Les Deux Alpes is zeker een bezoekje waard.

Praktisch

Prijzen vanaf 489 euro per persoon. Meer informatie vind je op http://www.neckermann.be/ski-snowblend of bel 070 233 906

Info les 2 Alpes: http://www.les2alpes.com

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief